Myös Oklahoman osavaltio hyväksymässä tiukan aborttilain

Myös muut Yhdysvaltain osavaltiot, kuten Texas, Florida ja Mississippi ovat myös hyväksyneet aborttioikeutta rajoittavia lakeja.

Texasin kaupungissa Austinissa järjestettiin naisten marssi ja protestoitiin aborttioikeuden puolesta 2. lokakuuta 2021.

29.4. 10:03

Oklahoman osavaltion edustajainhuone on hyväksynyt aborttilain, joka kieltää raskauden keskeyttämiset kuudennen raskausviikon jälkeen kaikissa tapauksissa paitsi silloin, kun äiti on hengenvaarassa.

Oklahoman republikaanikuvernöörin on vielä hyväksyttävä laki ennen kuin se tulee voimaan, minkä hänen odotetaan myös tekevän.

Useat republikaanivetoiset Yhdysvaltain osavaltiot, kuten Oklahoman naapuriosavaltio Texas sekä Florida ja Mississippi ovat jo hyväksyneet vastaavia aborttioikeutta rankasti rajoittavia lakeja.

Mississippin osavaltion päätös on parhaillaan Yhdysvaltain korkeimman oikeuden käsittelyssä. Päätöstä asiasta odotetaan kesäkuussa.

Republikaanit toivovat korkeimman oikeuden nyt muuttavan vuoden 1973 päätöstä, jossa oikeus aborttiin taataan, koska korkein oikeus koostuu nyt kuudesta konservatiivi- ja kolmesta liberaalituomarista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut