Macronille sateli onnitteluja sekä kumppaneilta että vastustajilta

Onnittelijoihin liittyivät myös kansainvälisessä politiikassa Ranskan kanssa eri linjoilla olevat Kiinan Xi Jinping ja Venäjän Vladimir Putin.

Emmanuel Macron voitti vaalien toisella kierroksella Marine Le Penin.

25.4. 14:11

STT

Toiselle presidenttikaudelleen valittu Ranskan Emmanuel Macron sai sunnuntai-iltana ja maanantaina onnitteluja eri puolilta maailmaa.

Presidentti Sauli Niinistö kehui ranskankielisessä onnittelutviitissään Suomen ja Ranskan välisiä suhteita erinomaisiksi. Niinistö sanoi olevansa vakuuttunut, että maiden yhteistyö jatkaa syvenemistään lähivuosina.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tviittasi myös lämpimät onnittelunsa Macronille. Marin sanoi odottavansa innolla tilaisuutta jatkaa yhteistyötä Euroopan, turvallisuuden sekä Suomen ja Ranskan läheisten suhteiden puolesta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden onnitteli Macronia ja kutsui Ranskaa maansa vanhimmaksi liittolaiseksi ja tärkeäksi kumppaniksi globaaleihin haasteisiin vastaamisessa.

Onnittelijoihin liittyivät myös kansainvälisessä politiikassa Ranskan kanssa eri linjoilla olevat Kiinan Xi Jinping ja Venäjän Vladimir Putin. Viimeksi mainittu toivotti Macronille menestystä tehtävissä ja hyvää terveyttä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut