Pekka Haavisto Ranskan vaaleista: Jatkuvuus hyväksi koko Euroopalle, vääränlainen nationalismi huolestuttavaa

Ulkoministeri pitää myönteisenä myös Macronin puheita ympäristöstä ja ilmastonmuutoksesta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto pitää Suomen kannalta tärkeänä, että Macronin johtama Ranska on sitoutunut eurooppalaiseen turvallisuuteen sekä Suomen Nato-päätöksen tukemiseen, mikä se sitten onkin.

25.4. 10:55

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) mukaan Ranskan presidentin Emmanuel Macronin uudelleenvalinnan tuomalla jatkuvuudella on suuri merkitys Euroopalle keskellä Ukrainan sotaa.

”Jos ajattelee Eurooppaa brexitin jälkeen niin kyllähän Ranskan ja Saksan yhteistyö on ollut erittäin merkityksellistä, ja siinä Macron on tietysti ollut tärkeä tekijä”, Haavisto sanoo.

Suomen osalta Haavisto pitää tärkeänä, että Macronin johtama Ranska on sitoutunut eurooppalaiseen turvallisuuteen sekä Suomen Nato-päätöksen tukemiseen, mikä se sitten onkin.

Haavisto kertoo myös panneensa merkille, että Macron sanoi voitonpuheessaan haluavansa tehdä Ranskasta johtavan ympäristökansakunnan.

”Ilmastonmuutoksen ja ympäristön teemat olivat vahvasti hänen kampanjassaan esillä. Tämä on myönteinen asia, joka on hyvä noteerata”, Haavisto sanoi.

Äärioikeiston lisääntynyttä kannatusta Ranskassa Haavisto kommentoi toteamalla, että vääränlainen omaa kansakuntaa nostava ja kansainvälistä yhteistyötä väheksyvä nationalismi on Euroopassa kasvava ongelma.

”Tietysti se oli myös yksi Ranskan vaalien teema ja kyllä sen tyyppisestä ajattelusta pitää olla aina huolissaan, joka vähentäisi eurooppalaista yhteistyötä ja nostaisi ristiriitoja kansakuntien välille”, Haavisto sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut