Saksalaismies nimetty viralliseksi epäillyksi Madeleine McCannin katoamistapauksessa

Saksalaislehti Bildin haastatteleman epäiltyä edustavan asianajajan mukaan virallistaminen saattaa johtua Portugalin lainsäädännöstä, jonka mukaan murha vanhenee 15 vuodessa.

Brittiläinen Madeleine McCann katosi perheensä lomamatkan aikana Portugalin Algarvessa vuonna 2007. Hän oli tuolloin kolmevuotias. Madeleine McCannin kuva näkyi televisioruudussa Berliinissä 16. lokakuuta 2013.

22.4. 6:47

Lissabon/Helsinki

Saksalaismies on nimetty Portugalin viranomaisten pyynnöstä viralliseksi epäillyksi Madeleine McCannin katoamistapauksessa, kertoi portugalilainen syyttäjänvirasto torstaina.

Brittiläinen Madeleine McCann katosi perheensä lomamatkan aikana Portugalin Algarvessa vuonna 2007. Hän oli tuolloin kolmevuotias.

Lue lisää: Kolmevuotias Madeleine McCannin katosi 13 vuotta sitten Portugalissa – nyt poliisilla on uusi epäily tapauksesta

Saksalaissyyttäjä kertoi jo vuonna 2020, että viranomaisilla on ”konkreettisia todisteita” siitä, että McCann olisi kuollut. Saksan poliisi kertoi samana vuonna, että se uskoo torstaina virallistetun epäillyn tappaneen McCannin.

Poliisin mukaan parhaillaan vankilatuomiota raiskauksesta istuvalla epäillyllä on taustaa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän asui Algarvessa McCannin katoamisen aikaan ja oli myös yksi poliisin tuolloin tutkimista henkilöistä. Häntä ei kuitenkaan tavoitettu.

Lue lisää: Tv-kanava: Saksalaismiestä epäillään vuonna 2007 kadonneen Madeleine McCannin murhasta

Aiemmin virallisia epäiltyjä olivat myös McCannin vanhemmat

Saksalaislehti Bildin haastattelema epäillyn asianajaja uskoo, että hänen asiakkaansa nimeäminen viralliseksi epäilyksi johtuu Portugalin lainsäädännöstä.

”Oletan, että toimenpide on tehty estämään muutaman päivän päästä koittava rikoksen vanheneminen”, sanoi epäillyn asianajaja lehdelle.

Bildin mukaan Portugalissa murha vanhenee 15 vuodessa. McCannin katoamisesta on kulunut tasan 15 vuotta toukokuun 3. päivänä.

Portugalinkielinen arguido-sana, jota saksalaismiehestä nyt käytetään, tarkoittaa virallista epäiltyä, jota kohtaan ei ole kuitenkaan nostettu syytettä. Portugalin poliisi oli aiemmin tutkinnan aikana nimennyt Madeleine McCannin vanhemmatkin samalla tavoin virallisiksi epäillyiksi, mutta viranomaiset luopuivat sittemmin epäilyistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut