Israel on tehnyt ilmaiskuja Gazan kaistalle – Israelin asevoimilla ja Hamasilla on eri näkemykset kohteesta

Gazan kaista on ollut saarrossa yli vuosikymmenen.

Savua ja liekkejä nousi Israelin ilmaiskujen jälkeen eteläisellä Gazan kaistalla 19. huhtikuuta.

19.4. 6:31

STT

Israel on tehnyt varhain tiistaina ilmaiskuja Gazan kaistalle, kertovat palestiinalaislähteet. Lisäksi Israelin asevoimat on kertonut Twitterissä iskeneensä alueelle.

Gazan alueelta ammuttiin aiemmin raketti Israeliin. Israelin ohjuspuolustusjärjestelmä kerrotaan pysäyttäneen raketin.

Israel sanoo iskeneensä äärijärjestö Hamasin kohteeseen. Israelilaislehti Haaretz kirjoittaa, että raporttien mukaan maanantaisesta raketista olisi ollut vastuussa äärijärjestö Islamilainen jihad. Mikään ryhmä ei kuitenkaan tiettävästi ole ottanut iskua nimiinsä.

Israelin kerrotaan iskeneen Gazan eteläosaan. Hamasin edustajan mukaan iskut osuivat tyhjiin kohteisiin. Hamas kertoi myös avanneensa tulen Israelin ilmavoimien koneita kohti.

Gazassa olleiden silminnäkijöiden ja turvallisuuslähteiden mukaan kukaan ei haavoittunut tai loukkaantunut iskussa. Haaretzin mukaan myöskään Israelissa ei ole raportoitu haavoittumisista.

Jännitteet Israelin ja palestiinalaisten välillä ovat olleet jälleen uutisotsikoissa Jerusalemin väkivaltaisuuksien takia. Niissä haavoittui yli 170 ihmistä, joista suurin osa on palestiinalaisia.

Noin Espoon kokoinen Gazan kaista on ollut saarrossa yli vuosikymmenen. Israel julisti saarron vuonna 2007, kun Hamas oli noussut valtaan Gazassa. Saarto vaikuttaa alueen palestiinalaisten jokapäiväiseen elämään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut