Venäjä jatkaa kaupunkeihin kohdistuvaa voimakasta tulitusta – Biden nimitti Putinia sotarikolliseksi ja teurastajaksi

Aamulehti seurasi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tässä päivittyvässä jutussa. Lauantai oli sodan 31:s päivä.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on vierailulla Puolassa. Biden tapasi lauantaina Varsovassa muun muassa Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleban ja puolustusministeri Oleksi Reznikovin. Tapaamiseen osallistuivat myös Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austinin.

26.3. 7:29 | Päivitetty 26.3. 23:02

Aamulehti

Aamulehti seurasi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tässä päivittyvässä jutussa. Torstaina 24. maaliskuuta sodan alkamisesta tuli täyteen kuukausi.

Kaikki aihetta käsittelevät jutut löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/ukrainansota. Lue edellisen päivän tapahtumat Ukrainassa täältä.

26.3.

Valkoinen talo oikoi Bidenin kovasanaista hyökkäystä Putinia kohtaan

Kello 22.50: Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ei kovasanaisessa puheessaan Varsovassa tavoitellut hallinnon muutosta Venäjällä, tarkensi Valkoisen talon virkailija myöhään lauantaina Suomen aikaa.

"Jumalan tähden, se mies (Vladimir Putin) ei voi jatkaa vallassa, Biden sanoi puheensa lopuksi.”

Washington Postin lähteen mukaan lausahdus ei ollut osa alkuperäistä puhetta.

Valkoisen talon nimettömänä pysyneen edustajan mukaan Biden tarkoitti lausahduksellaan sitä, ettei Putinin voida antaa käyttää valtaa Venäjän naapurimaihin tai lähialueisiin. Virkamiehen mukaan Biden ei puhunut Putinin vallasta Venäjällä tai vallanvaihdosta Venäjällä.

Kremlin edustaja kommentoi puhetta uutistoimisto Reutersin mukaan toteamalla, ettei ole Bidenin asia päättää sitä, kuka Venäjää johtaa, vaan Venäjän presidentin valitsevat kansalaiset.

Biden käytti Putinista kovaa kieltä jo aikaisemmin lauantaina, kun hän haukkui Putinia teurastajaksi tavattuaan ukrainalaispakolaisia.

Biden sanoi puheessaan, ettei Putin voi enää jatkaa vallassa Venäjällä

Kello 20.31: Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vakuutti puheessaan Puolan Varsovassa lauantaina, että Yhdysvallat tulee pysymään Ukrainan tukena. Bidenin mukaan Ukrainan vastarinta Venäjän joukkojen edessä on samalla osa laajempaa taistelua vapauden puolesta.

Biden uudisti myös vakuutuksensa, että Yhdysvallat on täysin sitoutunut sotilasliitto Naton yhteiseen puolustukseen. Biden lähetti Venäjän presidentille Vladimir Putinille viestin, jonka mukaan Putinin ei kannata kuvitella etenevänsä tuumakaan Naton maanperälle.

Biden kuvasi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan strategiseksi epäonnistumiseksi, mutta korosti samalla, etteivät tavalliset venäläiset ole Yhdysvaltojen vihollisia.

"Vladimir Putinin toiminta on vienyt teiltä yhteyden ulkomaailmaan. Ei tämä edusta sitä, mitä te olette. Ei tämä ole se sota, jota teidän pitäisi käydä.”

Jyrkimmät sanansa Putinista Biden oli kuitenkin säästänyt aivan puheensa loppuun.

"Me tulemme saamaan toisenlaisen, paremman tulevaisuuden, joka perustuu demokratiaan, toivoon ja valoon”, Biden jyrisi.

"Jumalan tähden, se mies (Vladimir Putin) ei voi jatkaa vallassa”, Biden sanoi.

Biden aloitti Putinin kovasanaisen arvostelun jo tavatessaan ukrainalaispakolaisia Varsovassa. Kun Bideniltä kysyttiin, mitä mieltä hän oli Putinista, presidentti sanoi pitävänsä tätä teurastajana.

Kremlin mukaan Bidenin kommentit heikentävät entisestään mahdollisuuksia maiden suhteiden parantamiseen tulevaisuudessa, kertoi venäläinen uutistoimisto Tass.

Venäjä voi käyttää ydinasetta, jos sen olemassaoloa uhataan, sanoi ex-presidentti Medvedev

Kello 18.42: Venäjän ex-presidentti Dmitri Medvedev puhui jälleen ydinaseiden käytöstä venäläisen Ria Novosti -uutistoimiston haastattelussa lauantaina. Medvedev sanoi, että ydinsodan uhka on ollut vuosikymmeniä olemassa. Samalla hän toisti, että Venäjä voi käyttää ydinasetta, jos maan olemassaolo on uhattuna.

"Asevoimien entisenä ylimpänä komentajana olen hyvin selvillä tästä. Kaikki tietävät, että Nato-maiden ohjusten maalit ovat maamme alueella, kun taas meidän ydinaseemme on suunnattu Euroopassa oleviin kohteisiin ja Yhdysvaltoihin. Sellaista elämä on. On kuitenkin syytä pitää aina tämä mielessä ja harjoittaa vastuullista politiikkaa”, Medvedev evästi.

Medvedev muisteli myös vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisiä ja muistutti, ettei sen jälkeen määrätty valtavia pakotteita.

"Vaikka kaikki ovat nyt epämiellyttävässä asemassa, olisi nytkin silti kommunikoitava. Vaikkapa vain sen takia, että vältettäisiin ei-toivotut seuraukset, kuten sellainen kauhea asia kuin Venäjän ja Naton välinen konflikti. Mutta nyt kaikki on pakotteiden piirissä ja jokainen on jollain listalla.”

Medvedev on nykyään Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja.

Lvivin lähelle osui ohjuksia

Kello 18.42: Lähellä Puolan rajaa sijaitsevan Lvivin kaupungin läheisyyteen osui lauantaina illan suussa ainakin kaksi ohjusta. Paikallisviranomaisten mukaan ainakin viisi ihmistä haavoittui iskussa.

Lviv on strategisesti erittäin tärkeä, koska sen kautta kulkee Ukrainaan aseita ja humanitaarista apua. Kaupungin keskusta kuuluu YK:n kulttuurijärjestön Unescon maailmanperintökohteisiin.

Venäläisten kerrottiin niin ikään lauantaina tunkeutuneen Tshernobylin ydinvoimalan lähellä sijaitsevan Slavutitshin kaupunkiin Kiovan pohjoispuolella. Myöhemmin joukkojen kerrottiin vetäytyneen kaupungin keskustasta sen laitamille ja vapauttaneen aikaisemmin sieppaamansa pormestarin.

Ukrajinska Pravda -lehden mukaan ukrainalaiset järjestivät rauhanomaisen protestin venäläisjoukkoja vastaan.

Kaupungissa asuu etenkin Tshernobylin ydinvoimalan työntekijöitä. Venäjä valtasi ydinvoimalan helmikuun lopussa.

Kiovassa peruttiin lauantai-iltana aikaisemmin päivällä ilmoitettu ulkonaliikkumiskielto, joka olisi kestänyt maanantaiaamuun saakka.

Biden: USA:lle sitoutuminen Naton jäsenmaiden yhteiseen puolustukseen on pyhä asia

Kello 17.28: Yhdysvalloille sitoutuminen sotilasliitto Naton jäsenmaiden yhteiseen puolustukseen on pyhä asia, vakuutti Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden kollegalleen Andrzej Dudalle Varsovassa lauantaina.

"Siihen voitte luottaa. Sekä teidän että meidän vapautemme vuoksi”, Biden vakuutti.

Dudan mukaan puolalaiset ovat tunteneet olonsa hyvin uhatuiksi sen jälkeen kun sota alkoi.

Biden myös kehui Puolaa, joka on kantanut vastuunsa Ukrainan humanitaarisesta kriisistä. Muiden maiden on nyt Bidenin mukaan autettava Puolaa selviämään taakastaan.

Puolaan on tullut yli kaksi miljoonaa sotapakolaista sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan yli kuukausi sitten.

Dudan lisäksi Biden tapasi lauantaina Varsovassa muun muassa Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleban ja puolustusministeri Oleksi Reznikovin. Tapaamiseen osallistuivat myös Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austin.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan Ned Pricen mukaan keskusteluissa käsiteltiin muun muassa Yhdysvaltain sitoutumista Ukrainan alueelliseen itsemääräämisoikeuteen. Lisäksi tapaamisessa keskusteltiin Yhdysvaltain turva-, talous- ja humanitaarisesta tuesta Ukrainalle.

Bidenin Puolan-vierailu on osa hänen matkaansa Euroopassa. Torstaina Biden tapasi Belgian Brysselissä niin Nato- kuin EU-maiden johtoa.

Eilen Biden vieraili Ukrainan ja Puolan rajalla ja tapasi muun muassa yhdysvaltalaisia avustustyöntekijöitä ja yhdysvaltalaisia sotilaita.

Vierailunsa aikana hän myös nimitti Vladimir Putinia sotarikolliseksi ja antoi tunnustusta ukrainalaisille näiden taisteluissa Venäjän hyökkäyssotaa vastaan.

VR Transpoint keskeyttää idän tavaraliikenteen sunnuntaina

Kello 15.42: VR Transpoint kertoo keskeyttävänsä idän tavarajunaliikenteen Suomeen sunnuntaina kello 12 Venäjä-pakotteiden takia. Vaunujen palautus Suomesta Venäjälle jatkuu toistaiseksi, VR:n lehdistötiedotteessa todetaan.

Venäjän rautateihin kohdistuvien pakotteiden vuoksi idänliikenteen jatkaminen on toistaiseksi mahdotonta, kertoo VR Transpointin toimitusjohtaja Martti Koskinen tiedotteessa.

"VR on velvoitettu noudattamaan länsimaisia pakotteita. Meidän vastakumppanimme on Venäjän rautatiet (RZD), joka on pakotteiden alainen. Näin ollen emme voi tehdä heidän kanssaan liiketoimintaa”, Koskinen selittää.

"Teemme (normaalisti) liiketoimintaa (Venäjän rautateiden kanssa) siinä vaiheessa, kun juna tulee Suomen rajan yli. Nyt tämä loppuu.”

Koskisen mukaan noin puolet Venäjältä Suomeen tulevasta tavaraliikenteestä on loppunut jo ennen VR:n päätöstä. Tuontia on vähentänyt paitsi aiemmat talouspakotteet myös yritysten itsenäiset päätökset olla ottamatta tuotteita Venäjältä.

Perjantaina kerrottiin, että myös Helsingin ja Pietarin väliä kulkevien Allegro-junien liikennöinti keskeytetään toistaiseksi. Viimeiset junavuorot ajetaan sunnuntaina.

Piilossa ollut puolustusministeri Sergei Shoigu esiintyi videolla

Kello 13.35: Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on pitkän tauon jälkeen ilmaantunut takaisin julkisuuteen. Puolustusministeriä ei ollut näkynyt pariin viikkoon, mikä herätti kysymyksiä.

Puolustusministeriö on julkistanut videokuvaa, jossa Shoigu näkyy johtamassa Venäjän asebudjettia käsittelevää kokousta. Videota ei ole päivätty, mutta Shoigu viittaa siinä valtiovarainministeriön kokoukseen, joka pidettiin perjantaina.

Shoigu on presidentti Vladimir Putinin uskollinen tukija, ja hän näkyy yleensä tiuhaan valtion television lähetyksissä.

BBC: Saksan ohjuslähetykset saapuneet Ukrainaan

Kello 13.22: Saksan Ukrainaan lähettämä aseapu on saapunut perille, kertoo BBC.

Lähetyksen mukana on muun muassa 1 500 Sterla-ilmatorjuntaohjusta ja 100 MG3-konekivääriä.

Venäjän hyökkäys Ukrianaan sai Saksan historiallisella tavalla muuttamaan linjaansa olla lähettämättä aseita konfliktialueille.

"Olemme yksi suurimmista asetoimittajista tässä tilanteessa. Se ei tee meistä ylpeitä, mutta niin meidän tulee tehdä auttaaksemme Ukrainaa", sanoi Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock Reutersin mukaan.

Saksan neuvostoliittolaiset Sterla-ilmatorjuntaohjukset ovat BBC:n mukaan peräisin Itä-Saksan vanhoista asevarastoista.

Zelenskyi pyysi Qataria lisäämään maakaasun tuotantoa

Kello 12.41: Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on pyytänyt Qataria lisäämään maakaasun tuotantoa, jotta Venäjä ei voi käyttää energiaansa muiden maiden painostamiseksi. Hänen mukaansa Qatar voi tehdä paljon Euroopan vakauttamiseksi.

Zelenskyi puhui videoyhteyden välityksellä kansainvälisessä politiikan- ja liike-elämän vaikuttajien tapaamisessa Doha Forumissa. Qatar on yksi maailman suurimmista maakaasun tuottajista.

Lisäksi Zelenskyi syytti Venäjän "kehuskelevan" sillä, että maa voisi tuhota ydinaseillaan ei vaan kokonaista valtiota, vaan koko maapallon. Zelenskyin mukaan Venäjän puheet kiihdyttävät vaarallista ydinasevarustelua.

Biden tapaa tänään Ukrainan ulko- ja puolustusministerit Puolassa

Kello 11.29: Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa tänään Puolan Varsovassa Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleban ja puolustusministeri Oleksi Reznikovin. Tapaamiseen osallistuvat myös Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austin.

Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivan kertoi aiemmin CNN:lle, että Biden tapaa tänään Puolassa myös ukrainalaisia pakolaisia ja yhdysvaltalaisia avustustyöntekijöitä. Ohjelmassa on myös tapaaminen Puolan presidentti Andrzej Dudan kanssa.

Sullivanin mukaan Bidenin on määrä pitää myös merkittävä Ukrainan sotaa ja siihen liittyviä välittömiä tulevaisuuden haasteita koskeva puhe.

Bidenin Puolan-matka on osa tämän matkaa Euroopassa. Torstaina Biden tapasi Belgian Brysselissä niin Nato- kuin EU-maiden johtoa.

Niinistö Ylelle: Nato-jäsenyyden suurin hyöty Suomelle olisi ennaltaehkäisevä vaikutus

Kello 11.19: Presidentti Sauli Niinistö katsoo, että ydinkysymys hallituksen selonteossa ei ole se, liittyykö Suomi Natoon vai ei. Kysymys on se, mikä on Suomelle riittävä turva, Niinistö sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Riittävä turva on Niinistön mukaan sellainen, jossa suomalaiset voivat tuntea, että hätää ei ole eikä tule. Lisäksi siihen liittyy imagotekijä, miten Suomi nähdään ulkomailla.

Mahdollisesta Natoon liittymisestä suurin Suomelle saatava hyöty olisi Niinistön mukaan ennaltaehkäisevä vaikutus.

Reuters: Venäjän joukot valtasivat Tšernobylin lähistöllä sijaitsevan Slavutytšin kaupungin

Kello 11.15: Venäjän joukot ovat valloittaneet Slavutytšin kaupungin, kertoi Kiovan kuvernööri Oleksandr Pavljuk lauantaina. Asiasta kertoo Reuters.

Slavutytšissä asuu lakkautetun Tšernobylin ydinvoimalan työntekijöitä.

Tarkistamattomien tietojen mukaan venäläiset joukot ovat miehittäneet Slavutytšin sairaalan ja ottaneet kaupungin pormestarin vangiksi.

Perjantaina Ukraina ilmoitti torjuneensa venäläisten joukkojen ensimmäisen hyökkäyksen, joka kohdistui lähelle kaupunkia.

Niinistö Ykkösaamussa: "Kyllä Venäjällä ymmärretään, että ydinaseen käyttö avaisi ihan uuden kokonaisuuden"

Kello 10.33: Presidentti Sauli Niinistö sanoo Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että Suomella on valmiudet tarjota Ukrainalle tarvittaessa lisää aseapua.

"Se riippuu tarpeesta", Niinistö sanoo.

Venäjä sanoi perjantaina, että hyökkäyksen ensimmäinen vaihe on ohi. Niinistön mukaan täytyy kiinnittää huomiota siihen, pitääkö Venäjän sanoma paikkansa.

"Pikku epäilys on terveellistä säilyttää", Niinistö sanoo kysymykseen siitä, uskooko hän Venäjän sanomisia.

"Venäjän viestit ovat olleet pidemmän aikaa sellaisia, että tuppaa käymään päinvastoin. Kuulimme helmikuuhun asti vakuutuksia siitä, että ei ole tarkoitus hyökätä", Niinistö sanoo.

Suomeen mahdollisesti kohdistuvasta Venäjä-uhasta Niinistö sanoo, että on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että Venäjän perustelut Ukrainaan kohdistettuun voimaan ovat hyvin erilaisia, kuin mitä se Suomen kohdalla voisi käyttää.

Ydinaseiden kynnys on Niinistön mukaan valtavan korkea.

"Kyllä Venäjällä ymmärretään, että ydinaseen käyttö avaisi ihan uuden kokonaisuuden", Niinistö sanoo.

"Jos näytteenomainen pieni ydinase tulisi käyttöön niin länsi joutuu pohtimaan, miten siihen reagoidaan."

Mahdollisessa kemiallisen aseen käytössä on Niinistön mukaan suuri uhka.

"Kemialliset aseet saattaisivat kohdistaa vaikutuksia Ukrainan ulkopuolellekin."

Brittitiedustelu: Venäjä keskittyy nyt ilmaiskujen tekoon – kärsijöinä etenkin siviilit

Kello 10.15: Britannian sotilastiedustelun päivittäisen Ukraina-katsauksen mukaan Venäjä on tällä hetkellä haluton suoriin asutuskeskustaisteluihin eli kaupungeissa käytäviin taisteluihin. Sen sijaan maa näyttää keskittyvän ilmasta käsin tehtyihin hyökkäyksiin ja pommituksiin.

Sotilastiedustelun mukaan tarkoituksena on heikentää ukrainalaisten joukkojen puolustustahtoa ja välttää omiin joukkoihin kohdistuvia tappioita.

Tiedustelu arvioi myös, että Venäjä jatkaa ukrainalaisiin kaupunkeihin kohdistuvaa voimakasta tulitusta, josta kärsivät etenkin siviilit.

Venäjä jatkaa myös Mariupolin, Harkovan ja Tshernihivin saartoa.

CNN: Bidenin on määrä pitää tänään "merkittävä puhe" Puolassa

Kello 9.33: Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa tänään Puolassa niin ukrainalaisia pakolaisia kuin yhdysvaltalaisia avustustyöntekijöitä, kertoo Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivan CNN:lle. Ohjelmassa on myös tapaaminen Puolan presidentti Andrzej Dudan kanssa.

Sullivanin mukaan Bidenin on määrä pitää myös merkittävä Ukrainan sotaa ja siihen liittyviä välittömiä tulevaisuuden haasteita koskeva puhe.

Biden matkusti Puolaan tavattuaan muun muassa sotilasliitto Naton ja EU:n edustajia Belgiassa torstaina.

BBC: Ukrainassa tehty jo yli 70 iskua sairaaloita ja terveydenhuoltoa vastaan

Kello 8.28: Ukrainassa on tehty yli 70 iskua sairaaloita, ambulansseja ja lääkäreitä vastaan, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO BBC:lle. Näissä iskuissa on kuollut ainakin yli 70 ihmistä ja haavoittunut lähes 40 sitten helmikuun lopun, jolloin Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan.

WHO:n Ukrainan edustajan Jarno Habichtin mukaan on huolestuttavaa, että iskut terveydenhuoltoa vastaan lisääntyvät päivittäin.

Ukrainan mukaan Venäjä on iskenyt muun muassa Harkovan eteläpuolella sijaitsevaan sairaalaan maaliskuun alussa. Sairaalassa hoidettiin esimerkiksi raskaana olevia naisia ja lapsia.

Sotatoimien kohdentaminen sairaaloihin on Geneven sopimuksen vastaista.

BBC: Yhdysvaltain puolustusministeriö: venäläiset joukot eivät valmistaudu hyökkäämään Kiovaan

Kello 7.49: Venäläiset joukot eivät valmistaudu hyökkäämään Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan, arvioi yhdysvaltalainen, nimettömänä pysytellyt korkean tason viranomainen tiedotusvälineille Varsovassa.

Hän kertoi, että taistelut Kiovan lähellä sijaitsevan Makarivin kylän puolustamiseksi jatkuvat.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin lähteet ovat arvioineet aiemmin, että Ukrainan armeijalla olisi mahdollisuus saada Etelä-Ukrainassa sijaitseva Hersonin kaupunki takaisin hallintaansa.

Venäjä valtasi Hersonin maaliskuun alussa.

Venäläiset joukot ovat nyt pysähtyneet 15 kilometrin päähän Hersonin lähellä sijaitsevasta Mykolajivista tarkoituksenaan katkaista Ukrainan tuki Hersonille.

Venäjän joukkojen hyökkäys Ukrainan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Harkovaan ei ole edennyt.

Sen sijaan Kaakkois-Ukrainassa Venäjän armeija onnistui murtautumaan Izjumin puolustuksen läpi ja etenemään Donbasin eteläpuolelle.

Yhdysvaltalaisen viranomaisen mukaan Venäjä on toteuttanut kaiken kaikkiaan 1 250 raketti-iskua sen jälkeen, kun se aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan.

Viime aikoina Venäjän sotilaskoneet ovat tihentäneet iskujaan ja tekevät tätä nykyä jopa 300 iskua päivässä.

Ukrainan presidentti kiitti ukrainalaisia yöllisessä puheessaan

Kello 7.26: Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi perjantaiyön puheessaan maan armeijan ”iskeneen voimakkaasti” Venäjän joukkoja vastaan ja että ”merkityksellisiä, pikaisia ja reiluja” neuvotteluja tarvitaan.

Zelenskyi kiitti ukrainalaisia, jotka ovat taistelleet Venäjän hyökkäystä vastaan.

”Viime viikon aikana sankarillinen armeijamme on iskenyt voimakkasti viholliseen, joka on kokenut merkittäviä menetyksiä”, Zelenskyi sanoo.

Zelenskyin mukaan yli 16 000 venäläistä on kuollut taisteluissa. Venäjän mukaan luku on 1 351, ja Yhdysvallat arvioi luvun olevan noin 7 000.

”Olen kiitollinen puolustajillemme, jotka ovat näyttäneet miehittäjille, että meri ei ole tyyni edes silloin, kun siellä ei myrskyä. Siellä on tulimeri”, Zelenskyi sanoo videopuheessaan.

Presidentti vinoili myös siitä, että Venäjän puolustusministeri näyttää kadonneen johonkin. Hän viittaa Sergei Šoiguun, joka katosi julkisuudesta maaliskuun puolessavälissä, mutta näyttäytyi pikaisesti torstaina Venäjän televisiossa.

Ukrainan tiedustelutietojen mukaan Šoigu on saanut sydänkohtauksen, mutta mediat eivät ole pystyneet varmistamaan tietoa.

Zelenskyin mukaan joukot jatkavat taisteluja etelässä, Donbasin alueelle, Harkovan suunnalla ja Kiovan alueella.

Zelenskyi sanoo, että Ukrainan suvereniteetti on turvattava ja sen alueellinen integriteetti taattava.

Viimeisen viikon aikana Ukrainassa on perustettu 18 humanitaaristä käytävää, ja 37 606 ihmistä on pelastettu saarretuista kaupungeista, Zelenskyi sanoo.

"Tilanne Mariupolissa on traaginen. Venäjän armeija ei salli minkään avun saattamista kaupunkiin", Zelenskyi sanoo.

Britannian tiedustelupalvelu: Venäjä nojaa yhä enemmän miehittämättömiin lennokkeihin

Kello 7.24: Britannian tiedustelupalvelun mukaan Venäjä näyttää nojaavan yhä enemmän miehittämättömiin lennokkeihin Ukrainassa. Asiasta kertoo BBC.

”Ukrainan kattava ilmatorjunta on lähes varmasti rajoittanut miehitetyt lennot joukkojen eturintamaan”, Britannian puolustusministeriö kertoo.

Britannia on lisännyt 65 ihmistä ja yhtiötä pakotelistalle, mukaan lukien venäläisen puolustusyhtiö Kronshtadtin, joka valmistaa Orion-nimisiä lennokkeja.

Yhdysvaltain puolustusviranomaiset sanoivat perjantaina, että Venäjä on lisännyt sen ilmaiskuja viimeisen viikon aikana, ja että Venäjän koneet tekevät noin 300 nousua päivässä.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut