Onko presidentti Bidenin Euroopan-vierailu historiallinen käännekohta? Suomalaistutkija ennakoi kylmän sodan kaltaista tilannetta: ”Sotatilanteessa tapahtuu yllättäviäkin muutoksia”

Yhdysvallat on halunnut olla käsivarren mitan päässä sodasta, mutta suomalaistutkijan mukaan yllättäviäkin asioita voi tapahtua. Mitä Bidenin Euroopan-vierailulla halutaan saavuttaa ja miksi se on erityisen tärkeä juuri nyt?

Viron pääministeri Kaja Kallas (vas.), Yhdysvaltain presidentti Joe Biden (toinen vas.), Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Britannian pääministeri Boris Johnson (oik.) poseerasivat yhteiskuvassa ennen Naton huippukokousta Brysselissä torsataina 24. maaliskuuta. Biden saapui Eurooppaan keskiviikkona.

24.3. 19:07

Aamulehti

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin vierailu Euroopassa on merkittävä tapahtuma, jolla on lännen yhtenäisyydelle suuri symbolinen merkitys. Helsingin yliopiston tutkijakollegion johtaja ja Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg arvioi, että keskiössä ovat vierailun aikana otetut valokuvat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut