Venäjän iskussa sotilastukikohtaan Länsi-Ukrainassa kuollut yli 30 ihmistä

Helmikuun alussa tukikohdassa otetuissa kuvissa näkyy Yhdysvaltain armeijan sotilaskouluttajia ottamassa osaa harjoituksiin yhdessä Ukrainan sotilaiden kanssa, kertoo BBC.

13.3. 12:20

Ukrainassa useita ihmisiä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut Venäjän iskussa sotilastukikohtaan Lvivin kaupungin lähellä maan länsiosassa, kertovat paikallisviranomaiset.

Uutistoimisto Reutersin mukaan uhriluku on noussut jo ainakin 35:een. Loukkaantuneiden määräksi arvioidaan tällä hetkellä ainakin 134.

Ukrainan puolustusministerin mukaan tukikohdassa työskentelee ulkomaisia sotilaskouluttajia. Heti ei kuitenkaan ollut selvää, olivatko nämä paikalla tukikohdassa, kun sinne hyökättiin tai onko heitä uhrien joukossa.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan tukikohdan alue on noin 390 neliökilometrin suuruinen ja sinne voidaan majoittaa vajaat 1 800 ihmistä. Tiedossa ei ole, kuinka paljon ihmisiä tukikohdassa oli, kun sinne hyökättiin.

BBC:n Lvivissä olevan toimittajan Hugo Bachegan mukaan hyökkäystä tukikohtaan osattiin kuitenkin odottaa, joten on todennäköistä, että sieltä oli evakuoitu väkeä.

Sotilastukikohta on toiminut niin sanottujen IPSC-joukkojen koulutuskeskuksena. IPSC perustettiin vuonna 2007 kouluttamaan Ukrainan joukkoja erityisesti rauhanturvatoimintaan. Siellä pidettiin myös sotilasliitto Naton jäsenmaiden kanssa yhteisiä harjoituksia.

Vielä helmikuun alussa tukikohdassa otetuissa kuvissa näkyy Yhdysvaltain armeijan sotilaskouluttajia ottamassa osaa harjoituksiin yhdessä Ukrainan sotilaiden kanssa, kertoo BBC.

Läheisestä Lvivin kaupungista on tullut tärkeä keskus, jonka kautta Ukrainaan kuljetetaan sekä humanitaarista apua että sotilasapua.

Päivitetty 13.3.2022 kello 13.26: Päivitetty tekstiin tuoreet tiedot uhriluvuista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut