Miten Venäjä on rikkonut sodan sääntöjä ja millaisia säännöt ovat? Näin säännöillä yritetään rajoittaa sitä, mikä sodassa on sallittua

Pitääkö saarrettuun kaupunkiin päästää avustustyöntekijöitä? Mitä jos siviili osallistuu sotaan? Myös sotaa varten on olemassa sääntöjä, joiden rikkomisesta voi saada rangaistuksen. Kävimme asiantuntijan kanssa läpi sääntöjä ja kokosimme niistä keskeisimmät huomiot.

Sairaalat ovat esimerkkejä kohteista, joihin on sodan sääntöjen mukaan kiellettyä hyökätä. Nämä lastensairaalassa evakuointia Puolaan odottavat ihmiset kuvattiin Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa 2. maaliskuuta.

19.3. 7:00

Aamulehti

Kaikki ei ole sallittua sodassakaan. Ukrainan sota on nostanut esille sodan säännöt ja niiden väitetyt rikkomukset. Syytöksiä on kuulunut useita ja monesta suunnasta.

Ukraina on sanonut Venäjän iskujen lastensairaalaan ja teatteriin Mariupolissa olevan sotarikoksia. Ihmisoikeusjärjestö taas on vaatinut Ukrainaa lopettamaan venäläisten sotavankien esittelyn netissä, koska sen mukaan toiminta rikkoo kansainvälisiä sopimuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut