Raskas matka Ukrainan rajalta päättyi hymyyn ja liikutukseen – Pirkanmaalainen avustusbussi saapui Tampereelle maanantaina

Pirkanmaalainen Tokeen linja-auto saapui Tampereelle maanantaina iltapäivällä. Jälleennäkeminen Suomessa asuvan sukulaisen kanssa toi ilon kyyneleet silmiin, mutta osalle tulo maahan on myös raskas auttajien puuttumisen ja hataran kielitaidon vuoksi.

Ukrainalainen Olga (vas.) tapasi poikansa Andreiin Tampereen linja-autoasemalla maanantaina. Olga matkusti Suomeen tyttärensä Iryna Marousthakin ja tämän poikien kanssa.

7.3.2022 21:39 | Päivitetty 9.3.2022 9:01

Aamulehti

Ukrainalainen Iryna Marousthak istuu levollisesti viimeisellä penkkirivillä, kun pirkanmaalaisen Tokeen linja-auto taittaa viimeisiä kilometrejä kohti Marousthakin päätepysäkkiä, Tamperetta.

Marousthak asui Ukrainassa 50 kilometrin päässä Žytomyrista, joka on noussut otsikoihin muun muassa Venäjän raskaasti pommittaman lentotukikohtansa vuoksi. Kun sota alkoi, hän lähti lastensa kanssa sodan ensimmäisenä päivänä tädilleen, mistä perhe lähti autolla Puolaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut