Sodan runtelemassa Ukrainassa uhkaa puhjeta paha terveyskriisi – Huonon koronatilanteen lisäksi lääkepulaa potevassa maassa kärsitään poliosta, tuberkuloosista ja hivistä

Sodan keskellä olevassa Ukrainassa on pulaa lääkkeistä ja aivan tavallisista – perusasioista. Pula puhtaasta vedestä, ruuasta ja suojasta altistaa ihmisiä sairauksille. Maan koronatilanne on ollut vaikea, tuberkuloositapauksia todetaan vuosittain tuhansia ja tuorein poliorypäs alkoi viime syksynä.

Humanitaarinen tilanne Ukrainassa on vaikea. Apua ja lääkkeitä on vaikea saada perille. Edellytykset monen tarvitseman hoidon jatkamiselle ovat heikentyneet. Leukemiaa sairastava lapsi halasi isäänsä kellariin siirretyn lastensairaalan osastolla pääkaupunki Kiovassa 28. helmikuuta.

9.3. 6:00

Aamulehti

Tiedonsaanti on hankalaa ja pääsy alueille vaikeaa. Humanitaarinen tilanne Ukrainassa on nyt monella tapaa huolestuttava, sanoo Lääkärit ilman rajoja -järjestön Suomen toiminnanjohtaja Linda Konate.

”Suurin huoli on maan sisällä niillä alueilla olevista, missä käydään aktiivisia taisteluja ja missä siviilit eivät välttämättä edes saa sitä apua, mitä tarvitsevat”, Konate toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut