Niinistö ja Biden keskustelevat perjantaina ainakin Natosta, mutta mitä muuta on odotettavissa? Näin asiantuntijat arvioivat poikkeuksellista tapaamista

Pikaisesti järjestetty presidenttien tapaaminen on poikkeuksellinen. Asialistasta on kerrottu vain yleisellä tasolla. Asiantuntijat arvioivat, että tapaaminen littyy paitsi Natoon myös tulenarkaan tilanteeseen ja Suomen huoltovarmuuteen.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola näkee tapaamisen tarkkaan harkittuna siirtona. Professori Pami Aalto arvioi, että Nato-suhteiden syventäminen alkaa Yhdysvalloista. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoo, että kokonaisuuteen liittyy myös Nato-maiden ulkoministerien tapaaminen.

3.3.2022 20:01 | Päivitetty 3.3.2022 21:30

Aamulehti

Kansainvälisen politiikan professori Pami Aalto Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen yksiköstä arvioi, että Suomen ja Yhdysvaltain presidenttien tapaamisen agendalla on varmasti Nato-yhteistyö. ”Jos Suomi alkaa tehdä tunnusteluja läheisemmistä Nato-suhteista, Yhdysvallat on paikka josta aloitetaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut