Pohjois-Korea vahvisti epäillyn ohjuskokeen – ampui kaksi ballistista ohjusta - Ulkomaat - Aamulehti

Pohjois-Korea vahvisti epäillyn ohjuskokeen – ampui kaksi ballistista ohjusta

Ulkopuolisesta lähteestä oleva kuva näyttäisi ikuistaneen ohjuskokeen itärannikolla ammutut ohjukset 14. tammikuuta. Kyseessä on kuitenkin varmistamaton kuvalähde, joten kuvan todenperäisyyttä ei ole pystytty varmistamaan.

15.1. 8:47

Soul

Pohjois-Korean valtionmedia vahvisti lauantaina maan testanneen ohjuksia perjantaina. Kyseessä oli maan kolmas ohjuskoe puolentoista viikon sisällä, ja se tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli kutsunut Yhdysvaltojen asettamia uusimpia pakotteita ”provokaatioksi”.

Pohjois-Korean uutistoimiston KCNA:n mukaan kaksi ballistista ohjusta ammuttiin junasta.

Etelä-Korean viranomaiset kertoivat havainneensa perjantaina iltapäivällä kahden lyhyen kantaman ballistisen ohjuksen laukaisun.

Lue lisää: Pohjois-Korean epäillään tehneen jälleen ohjuskokeen – jo kolmas reilun viikon kuluessa

Edellinen Pohjois-Korean vahvistama ohjuskoe tapahtui tiistaina. Tuolloin maa kertoi testanneensa hypersoonista eli vähintään viisinkertaisesti äänennopeutta kulkevaa ohjusta, samoin kuin aiemmalla viikollakin.

Tiistaina tehdyn toisen testin jälkeen Yhdysvallat julkisti uudet pakotteet, jotka kohdistuvat Pohjois-Korean ballististen ohjusten ohjelmaan liittyviin viiteen ihmiseen. Pohjois-Korean johto puolestaan vannoi, ettei maa luovu oikeudestaan puolustaa itseään.

Pohjois-Korea on ottanut harppauksia aseteknologiansa kehittämisessä nykyisen johtajansa Kim Jong-unin kymmenisen vuotta kestäneellä valtakaudella, mutta joutunut pyrkimystensä vuoksi kansainvälisten pakotteiden kohteeksi.

”Kaikki tässä kokeessa muistuttaa siitä, että Pohjois-Korea on täysillä mukana uudessa armeijan modernisointikampanjassa”, kommentoi tiistaina Carnegie Endowment for International Peace -ajatushautomon asiantuntija Ankit Panda Twitterissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut