Kaksi Navalnyin läheistä liittolaista lisättiin Venäjällä terroristilistalle - Ulkomaat - Aamulehti

Kaksi Navalnyin läheistä liittolaista lisättiin Venäjällä terroristilistalle

Leonid Volkovin (vas.) ja Ivan Zhdanovin nimet löytyivät perjantaina maan rahaliikennettä valvovan viraston tietokannasta ja heidät on lisätty Venäjällä terroristilistalle. Kuva on otettu helmikuussa 2022 järjestetyssä mediatilaisuudessa Brysselissä.

14.1. 13:30

Moskova

Venäjä on pannut kaksi oppositiohahmo Aleksei Navalnyin liittolaista terroristien ja ääritoimijoiden listalle. Leonid Volkovin ja Ivan Zhdanovin nimet löytyivät perjantaina maan rahaliikennettä valvovan viraston tietokannasta.

Sekä Volkov, 41, että Zhdanov, 33, ovat lähteneet Venäjältä, kun viranomaiset ovat vaientaneet oppositiota ja toisinajattelijoita.

Tiedon tultua julki Zhdanov kirjoitti Volkoville julkisesti Instagramissa ”onnittelut”.

Nalvalnyi vangittiin viime tammikuussa ja hänen järjestönsä on julistettu ekstremistisiksi, minkä seurauksena Navalnyin poliittisia kampanjoita ja korruptiotutkintoja tukenut verkosto suljettiin. Lähes kaikki hänen lähimmät liittolaisensa ovat lähteneet Venäjältä.

Navalnyi vangittiin sen jälkeen kun hän palasi Moskovaan Saksasta, jossa hän oli saanut hoitoa myrkytysiskun jälkeen. Sekä länsimaat että Navalnyi syyttävät Venäjää myrkytyksestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut