Britannian pääministerille sataa kritiikkiä koronasulkua rikkoneista puutarhajuhlista – kritiikkiä nyt myös oman puolueen sisältä - Ulkomaat - Aamulehti

Britannian pääministerille sataa kritiikkiä koronasulkua rikkoneista puutarha­juhlista – kritiikkiä nyt myös oman puolueen sisältä

Pääministeri Johnson myönsi eilen osallistuneensa toukokuussa 2020 järjestettyihin juhliin, vaikka voimassa olivat tiukat koronarajoitukset.

Britannian pääministeri Boris Johnson on joutunut kritiikkimyrskyn kohteeksi, kun hän osallistui koronasulkua rikkoneisiin puutarhajuhliin. Kuva on otettu Lontoossa 12. tammikuuta.

13.1. 14:34

Lontoo

Britannian pääministeri Boris Johnson on saanut kritiikkiä osallistumisestaan koronasulkua rikkoneisiin puutarhajuhliin myös oman konservatiivipuolueensa sisältä.

Kaikki Johnsonin hallituksen ministerit antoivat tukensa pääministerille, mutta muutamat pääministerin oman puolueen kansanedustajat ovat jo vaatineet julkisuudessa hänen eroaan. Eroa on vaatinut muun muassa Skotlannin konservatiivijohtaja Douglas Ross.

Jos 54 konservatiivipuolueen kansanedustajaa osoittaa epäluottamuksensa Johnsonille, puolueen puheenjohtajan kohtalosta järjestetään äänestys.

Pääministeri Johnson myönsi keskiviikkona osallistuneensa virka-asuntonsa puutarhajuhliin vuoden 2020 toukokuun pahimpaan korona-aikaan. Tätä ennen Johnson vältteli monta viikkoa vastaamasta kysymykseen, oliko hän ollut juhlissa.

Jo keskiviikkona useat opposition edustajat vaativat pääministerin eroa.

Juhlista on aloitettu riippumaton selvitys, joka valmistuu aikaisintaan ensi viikolla. Johnson on kehottanut kaikkia odottamaan selvityksen valmistumista. Hän vakuutti ottavansa täyden vastuun toimistaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut