Trump perui kongressitalomellakan vuosipäivälle aikomansa lehdistötilaisuuden - Ulkomaat - Aamulehti

Trump perui kongressitalomellakan vuosipäivälle aikomansa lehdistötilaisuuden

Trumpin kannattajat tunkeutuivat vuosi sitten loppiaisena kongressitaloon estääkseen Joe Bidenin presidentinvaalivoiton vahvistamisen.

Donald Trumpin oli määrä pitää puheensa vain muutamia tunteja presidentti Joe Bidenin puheen jälkeen.

5.1. 6:20

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on ilmoittanut peruvansa loppiaiselle suunnittelemansa lehdistötilaisuuden.

Loppiaisena on kulunut vuosi siitä, kun Trumpia tukeneet mellakoitsijat hyökkäsivät Capitol-kukkulalla sijaitsevaan kongressitaloon estääkseen Joe Bidenin presidentinvaalivoiton vahvistamisen.

Lausunnossaan Trump toisti valheellista väitettään siitä, että Biden voitti presidentti­kilvan vilpin avulla. Trump hävisi kilvan yli seitsemällä miljoonalla äänellä.

Lue lisää: Näin Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressiin – Katso 46 historiallista kuvaa Washingtonin kaaoksesta

Presidentti Bidenin on määrä pitää yhdessä varapresidentti Kamala Harrisin kanssa puhe kongressitalossa loppiaisena. Bidenin odotetaan nostavan puheessaan esille poliittisen vapauden, jota yhdysvaltalaiset hänen mukaansa pitivät itsestäänselvyytenä ennen Capitol-kukkulan viimevuotisia tapahtumia.

”Hän puhuu tammikuun 6. päivän historiallisesta merkityksestä ja siitä, mitä se tarkoittaa Yhdysvalloille vuotta myöhemmin”, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki tiistaina.

Trumpin oli määrä pitää puheensa vain muutamia tunteja Bidenin puheen jälkeen. Puheet epärehellisistä presidentinvaaleista ovat vain yksi väitteistä, joiden avulla Trump on pyrkinyt horjuttamaan Bidenin asemaa presidenttinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut