Yhdysvaltain ja Ukrainan presidentit keskustelevat tänään puhelimessa - Ulkomaat - Aamulehti

Biden keskustelee tänään puhelimessa Zelenskyin kanssa Ukrainan tilanteesta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskustelee sunnuntaina ukrainalaisen kollegansa Volodymyr Zelenskyin kanssa. Biden on korostanut tehneensä perjantaina Venäjän presi­dentille Vladimir Putinille selväksi, ettei Ukrainaan voi hyökätä.

2.1. 7:57

Washington

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskustelee tänään sunnuntaina puhelimessa ukrainalaisen kollegansa Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Valkoisen talon edustaja on sanonut, että Biden korostaa Zelenskyille Yhdysvaltain tukevan Ukrainan alueellista koskemattomuutta.

Perjantaina toimittajille puhunut Biden korosti tehneensä Venäjän presidentille Vladimir Putinille äskettäisen puhelinkeskustelun aikana selväksi, ettei Ukrainaan voi hyökätä.

Sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa perjantaina puhunut Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi toivovansa Venäjältä merkittävää panostusta tulevissa, Ukrainaa koskevissa keskusteluissa. Yhdysvaltain, Venäjän ja Naton lisäksi mukana keskusteluissa on myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut