Venäjä järjestää suuren sotaharjoituksen Krimillä - Ulkomaat - Aamulehti

Venäjä aloitti suuren sotaharjoituksen Krimillä

Kaksi päivää kestävät harjoitukset alkavat Krimillä ja jatkuvat huomenna Krasnodarin alueella. Mukana on muun muassa ilmahyökkäys- ja tykistöyksikköjä.

Venäjä järjestää suuren sotaharjoituksen Krimillä. Kuva Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisistä sotaharjoituksista syksyltä.

23.12.2021 13:37

STT

Venäjä järjestää tällä viikolla suuren sotaharjoituksen miehitetyllä Krimillä ja eteläisen Krasnodarin alueella, kertoi maan puolustusministeriö. Asiasta uutisoivat torstaina ainakin uutistoimisto Tass ja sanomalehti Moscow Times.

Kaksi päivää kestävät harjoitukset alkoivat torstaina Opukin sotilasharjoitusalueella Krimillä. Perjantaina harjoitukset jatkuvat Novorossijskin kaupungin lähellä Krasnodarin alueella.

Puolustusministeriön mukaan harjoituksessa on mukana muun muassa tykistö- ja laskuvarjojoukkoja. Harjoituksiin osallistuu ministeriön mukaan 1 200 laskuvarjojääkäriä.

Lue lisää: Putinin suuri tiedotustilaisuus jatkuu Moskovassa – Vaatii länneltä "välittömästi" takeet siitä, ettei Nato laajene itään

Joukot harjoittelevat muun muassa kohteisiin iskemistä eri etäisyyksillä, ministeriö kertoi. Sotilaat harjoittelevat myös miinojen raivausta sekä ilma- ja droonihyökkäyksiltä suojautumista.

Lisäksi on määrä harjoitella ilmahyökkäysoperaatioita, joissa käytetään helikoptereita ja laskuvarjojääkäreitä vallatun alueen eristämiseksi ja pääjoukkojen nopean etenemisen varmistamiseksi.

Venäjä on viime aikoina keskittänyt sotilasjoukkojaan lähelle Ukrainan rajoja, minkä on pelätty enteilevän Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut