Tanskan korkein oikeus tuomitsi ex-maahanmuuttoministerin vankeuteen – taustalla alaikäisiä turvapaikanhakijoita koskenut päätös - Ulkomaat - Aamulehti

Tanskan korkein oikeus tuomitsi ex-maahanmuuttoministerin vankeuteen – taustalla alaikäisiä turvapaikanhakijoita koskenut päätös

Tanskan entinen maahanmuuttoministeri Inger Stöjberg sai ehdotonta vankeutta linjauksesta, jossa alle 18-vuotiaiden turvapaikkaa hakevien pariskuntien ei sallittu majoittua yhdessä. Stöjberg kuvattiin Kööpenhaminassa syyskuussa 2021.

13.12.2021 15:09

Kööpenhamina

Tanskassa maan entinen maahanmuuttoministeri Inger Stöjberg on tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen 60 päiväksi.

Korkein oikeus katsoi Stöjbergin toimineen laittomasti, kun hän vuonna 2016 linjasi, että alle 18-vuotiaiden turvapaikkaa hakevien pariskuntien ei voida sallia majoittuvan yhdessä. Erottamiset koskivat vain avioliitossa olevia pareja. Erotettuja pariskuntia oli reilut 20.

Myös alemmat oikeusasteet olivat todenneet ministerin menettelyn laittomaksi.

Stöjbergin mukaan alaikäisten erottamispäätöksen tarkoituksena oli estää lapsiavioliittoja. Ongelmana pidettiin kuitenkin parien kategorista erottamista ilman tarkempia selvityksiä.

Osalla erotetuista pareista oli keskenään suuri ikäero. Valtaosa erotetuista oli kuitenkin samanikäisiä.

Täsmennys 14.12.2021 kello 9.10: Tekstistä sai käsityksen, että Inger Støjberg oli määrännyt kaikki turvapaikanhakijapariskunnat asumaan erilleen. Erottamiset koskivat vain avioliitossa olevia pareja, joissa oli alle 18-vuotiaita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut