Lauantaina syttynyt rahtialus palaa yhä Göteborgin edustalla – 17 hengen miehistö pelastettu alukselta - Ulkomaat - Aamulehti

Lauantaina syttynyt rahtialus palaa yhä Göteborgin edustalla – 17 hengen miehistö pelastettu alukselta

Laivan puutavaralasti on tulessa, sammutus jatkunut läpi yön.

5.12.2021 8:58

Tukholma

Ruotsissa rannikkovartiosto ja palomiehet yrittivät edelleen varhain sunnuntaina sammuttaa Göteborgin edustalla olevalla rahtialuksella riehuvaa tulipaloa. Tuli pääsi irti aluksella lauantaina iltapäivällä.

Almirante Storni -aluksen 17 hengen miehistön kerrotaan olevan turvassa. Aluksen kapteeni on kieltäytynyt evakuoinnista ja sanonut miehistön auttavan tulipalon sammuttamisessa. Paloa on sammutettu läpi yön.

Tulessa on aluksen kannella keulaosaan lastattu puutavaralasti, joka on kääritty muoviin. Tämä on tehnyt sammuttamisesta vaikeaa.

Alus on ankkurissa lähellä Vingan saarta.

”Palo on syvällä lastin sisällä, ja sen sammuttaminen on todella vaikeaa. Suihkutamme niin paljon vettä kuin pystymme”, sanoi ruotsin rannikkovartioston edustaja Valdemar Lindekrantz.

Lindekrantzin mukaan palo on saatu rajattua laivan keulaosaan, eikä se ole päässyt leviämään kohti komentosiltaa ja miehistön tiloja. Liekkejä ei kuitenkaan ole saatu täysin sammutettua.

Lindekrantzin mukaan laivaa ei olla tuomassa satamaan ennen kuin tulipalo on saatu sammutettua ja vaara on varmasti ohi. Rannikkovartioston helikopterit ovat valmiina evakuoimaan miehistön, jos tilanne pahenee.

Meriliikennettä seuraavan MarineTraffic -sivuston mukaan Almirante Storni on rekisteröity Liberiaan. Alus on vajaat 180 metriä pitkä ja runsaat 28 metriä leveä. Se on valmistunut vuonna 2012.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut