Washington Post: Venäjällä ensi vuonna jopa 175 000 sotilasta Ukrainan rajalla - Ulkomaat - Aamulehti

Washington Post: Venäjällä ensi vuonna jopa 175 000 sotilasta Ukrainan rajalla – Putinille ja Bidenille tulossa videotapaaminen

Lehden mukaan joukkoja liikutellaan koko ajan epävarmuuden ylläpitämiseksi.

Vladimir Putinille ja Joe Bidenille järjestellään videotapaamista Ukraina-jännitteiden kiristyessä.

4.12.2021 18:24

Washington

Venäjä suunnittelee jopa 175 000 sotilaan sijoittamista Ukrainan rajalle, kirjoittaa Washington Post viitaten amerikkalaisiin tiedustelulähteisiin. Lehden mukaan rajalle ollaan siirtämässä myös tykistöä ja tankkeja. Joukot voisivat olla hyökkäysvalmiudessa useilla rintamilla jo ensi vuoden alussa.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ei vahvistanut lukuja uutistoimisto AFP:lle, mutta on erittäin huolestunut todisteista, joiden mukaan Venäjä suunnittelee aggressiivisia toimia Ukrainaa vastaan.

Washington Postin mukaan Venäjä siirtää joukkoja koko ajan myös pois rajalta samaan aikaan, kun tuo uusia joukkoja toisaalle, jotta sotilaiden kokonaismäärää olisi vaikea hahmottaa ja mahdolliset operaatiot pysyisivät paremmin salassa.

Putinille ja Bidenille tulossa videotapaaminen

Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille Vladimir Putinille ja Joe Bidenille ollaan järjestämässä videotapaamista, Venäjän hallinto kertoi perjantaina. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan tapaaminen järjestetään tiistaina.

Kremlin ulkopoliittinen neuvonantaja Juri Ushakov kertoi jo aiemmin, että keskustelu järjestetään sen jälkeen, kun Putin vierailee maanantaina Intiassa.

Presidentti Biden sanoi perjantaina aikovansa tehdä Venäjälle "hyvin, hyvin vaikeaksi" toteuttaa hyökkäyksen Ukrainaan.

Putin lisäsi keskiviikkona panoksia vaatimalla takuita siitä, että sotilasliitto Nato ei laajene itään. Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kehotti perjantaina Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia olemaan hyväksymättä Venäjän vaatimuksia.

Kuleba sanoi uutistoimisto AFP:lle, ettei Nato-jäsenyyden tavoittelemisesta luopuminen ole Ukrainalle vaihtoehto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut