Ainakin kolme ihmistä on kuollut Salomonsaarten levottomuuksissa - Ulkomaat - Aamulehti

Ainakin kolme ihmistä on kuollut Salomonsaarten levottomuuksissa

Tältä pääkaupunki Honiaran kaduilla näytti 26. marraskuuta.

27.11.2021 7:37

Salomonsaarten levottomuuksissa on kuollut kolme ihmistä, kertoo poliisi. Poliisin mukaan ruumiit löytyivät palaneesta rakennuksesta pääkaupunki Honiarassa. Kyseessä ovat ensimmäiset päiviä jatkuneen mellakoinnin vaatimat kuolonuhrit.

Uhrit löytyivät perjantaina illalla. Lauantaiaamu on valjennut saarilla melko rauhallisena paikallisten tutkiessa mellakoiden aiheuttamia vaurioita. Pääkaupungissa oli yöaikaan käytössä ulkonaliikkumiskielto.

Lue lisää: Salomoninsaarten väkivaltaiset mellakat jatkuvat – ”Nuoret ihmiset ovat saaneet tarpeekseen”

Mellakat ovat raunioittaneet osan pääkaupungista, ja hyökkäyksen kohteeksi on joutunut muun muassa pääministeri Manasseh Sogavaren koti. Yhtenä syynä mellakoihin pidetään tyytymättömyyttä pääministerin politiikkaan. Hallintoa syytetään muun muassa korruptiosta ja Kiinan mielistelystä.

”Pääministerin on erottava. Sitä kaikki Salomonsaarten kansalaiset nyt vaativat”, kommentoi Selsoniksi esittäytynyt mies uutistoimisto AFP:lle.

Yli sata ihmistä on pidätetty mellakoinnista.

Salomonsaarten talous kärsii kroonisesta työttömyydestä. Levottomuuksia ja väkivaltaisuuksia ovat sytyttäneet myös vanhat jännitteet saaristovaltion asutuimman saaren Malaitan ja keskushallinnon saaren Guadalcanalin välillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut