Yhdysvalloissa edustajainhuone hyväksyi viimein Bidenin sosiaaliturvapaketin - Ulkomaat - Aamulehti

Yhdysvalloissa edustajain­huone hyväksyi viimein Bidenin sosiaali­turva­paketin – senaatin hyväksyntä tulee kuitenkin olemaan kiven alla

Presidentti Joe Bidenin mukaan edustajainhuoneen hyväksyntä oli jättiharppaus eteenpäin.

Edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi ja varapuheenjohtaja Katherine Clark halasivat toisiaan 19. marraskuuta, kun edustajainhuone käsitteli presidentti Joe Bidenin sosiaaliturvapakettia.

19.11. 18:15

Yhdysvalloissa edustajainhuone on hyväksynyt presidentti Joe Bidenin sosiaaliturvapaketin. Demokraattienemmistöisessä edustajainhuoneessa pakettia tukivat valtaosin demokraatit.

Build Back Better -nimellä kulkeva paketti sisältää yhteiskunnan turvaverkkojen laajentamisen lisäksi muun muassa rahaa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

”Edessämme on lakiesitys, joka on historiallinen ja suurempi kuin mistä olemme koskaan sopineet. Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että olemme vastuussa lapsillemme ja heidän tulevaisuudelleen, jotta jätämme jälkeemme planeetan vastuullisella tavalla”, sanoi edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi.

Bidenin paketti olisi vielä hyväksyttävä senaatissa, missä demokraattien enemmistö on äärimmäisen niukka.

Senaatista tarvitaan vielä hyväksyntä

Biden itse kuvaili paketin hyväksymistä edustajainhuoneessa ”jättiharppaukseksi”

”Se on jättiaskel taloussuunnitelmalleni, joka luo työpaikkoja, vähentää kuluja, tekee maastamme kilpailukykyisemmän ja antaa työtä tekeville ja keskiluokalle mahdollisuuden muutokseen, jonka puolesta he ovat taistelleet”, Biden sanoi.

Paketista piti äänestää edustajainhuoneessa jo torstai-iltana, mutta edustajainhuoneen republikaaninen vähemmistöjohtaja Kevin McCarthy viivästytti äänestyksen aloittamista tuntikausia kestäneellä puheellaan.

Lue lisää: Äänestys Bidenin sosiaaliturvapaketista viivästyi tuntikausien viivytyspuheen takia

McCarthyn oli tarkoitus pitää torstaina iltakahdeksan maissa minuutin puheenvuoro, joka kuitenkin venyi peräti yhdeksän tunnin mittaiseksi saaden aikaan naurua ja vihaisia huutoja yleisöltään.

Käsiteltyään muun muassa Bidenin menoja, Afganistanista vetäytymistä, Eurooppaan matkustamista ja toimistossaan roikkuvia taideteoksia McCarthy lopetti puheensa aamuviiden jälkeen paikallista aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut