Yli kaksi kolmesta venäläisestä suhtautuu Suomeen edelleen myönteisesti - Ulkomaat - Aamulehti

Yli kaksi kolmesta venäläisestä suhtautuu Suomeen myönteisesti – Ville Haapasalo tunnetaan selvästi paremmin kuin Sauli Niinistö

Vain prosentti venäläisistä oli kuullut presidentti Sauli Niinistöstä, selviää ulkoministeriön teettämästä kyselytutkimuksesta.

Ville Haapasalo helmikuussa 2014 Sotshissa talviolympialaisten jääkiekon pronssiottelussa.

16.11. 8:24

Venäjä

Valtaosa venäläisistä suhtautuu Suomeen yhä myönteisesti, selviää ulkoministeriön teettämästä maakuvatutkimuksesta.

Venäläisistä 68 prosenttia suhtautuu Suomeen joko myönteisesti tai erittäin myönteisesti. Kaksi vuotta sitten vastaavassa tutkimuksessa näin vastasi 71 prosenttia vastaajista.

Erityisen positiivisesti Suomeen suhtauduttiin tämän vuoden kyselyssä Pietarissa, jossa 89 prosenttia suhtautui Suomeen myönteisesti, ja Moskovassa, jossa myönteisesti Suomeen suhtautui 79 prosenttia.

Suomeen kielteisesti suhtautuvia oli tuoreessa tutkimuksessa 6 prosenttia venäläisvastaajista, kun kaksi vuotta sitten heitä oli prosenttiyksikkö vähemmän.

Vastaava kyselytutkimus on toteutettu kahden vuoden välein vuodesta 2017 alkaen.

Ville Haapasalo tunnetuin suomalainen

Kyselyssä selvitettiin myös, kuinka hyvin suomalaisia tunnettuja henkilöitä tiedettiin Venäjällä.

Parhaiten tunnettiin suomalainen näyttelijä Ville Haapasalo, joka on tehnyt elokuvauraansa Venäjällä. Hänet tunnisti vastaajista lähes neljäsosa. Mannerheimin nimen tunnisti 14 prosenttia ja Mika Häkkisen 13 prosenttia.

Suomalaiset poliitikot eivät olleet kovin hyvin venäläisten tiedossa. Vain prosentti vastaajista tunnisti nykyisen tasavallan presidentti Sauli Niinistön nimen. Pääministeri Sanna Marinista sekä entisistä presidenteistä Martti Ahtisaaresta ja Tarja Halosesta oli kuullut kaksi prosenttia vastaajista.

Selvästi tunnetuin suomalaisbrändi Venäjällä oli Nokia, jonka 67 prosenttia vastaajista osasi mainita. Muita tunnettuja brändejä olivat Tikkurila, Viola ja Valio. Suomalaisille tuotteille yleisimpiä ominaisuuksia olivat vastaajien mukaan korkea laatu, luotettavuus ja pitkä-ikäisyys sekä moderni design.

Kolmatta kertaa toteutettavaan kyselyyn vastasi tänä vuonna noin 1 600 ihmistä eri puolilta Venäjää. Tutkimuksen toteutti kesäkuussa tutkimusyhtiö Levada Center, ja sen virhemarginaali on 3,4 prosenttia.

Tutkimus toteutettiin myös erikseen Luoteis-Venäjällä syyskuussa. Siellä vastaajia oli 1 800.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut