Presidentti Biden allekirjoitti suuren infrastruktuuripaketin – ”Amerikka on jälleen liikkeessä” - Ulkomaat - Aamulehti

Presidentti Biden allekirjoitti suuren infrastruktuuri­paketin – ”Amerikka on jälleen liikkeessä”

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden toivoo paketin auttavan muun muassa inflaation laskemisessa, mikä hidastaisi hintojen nopeaa nousua maassa. Paketti oli saanut jo aiemmin hyväksynnän maan kongressilta.

Presidentti Joe Biden allekirjoitti seremoniassa 15. marraskuuta kongressin hyväksymän suuren infrastruktuuripaketin. Kuvassa presidentti Biden ja varapresidentti Kamala Harris saapuvat allekirjoitustilaisuuteen,

16.11. 7:30

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on vahvistanut allekirjoituksellaan suuren 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuuripaketin, joka sai aiemmin hyväksynnän maan kongressilta.

Paketti on suurin infrastruktuuriin tehtävä satsaus maassa yli puoleen vuosisataan. Paketin toivotaan auttavan muun muassa inflaation hillitsemisessä. Inflaatio on kiihtynyt maassa, kun Yhdysvaltojen talous on elpynyt koronakuopasta. Hintoja ovat nostaneet muun muassa toimitusketjujen ongelmat ja pula työntekijöistä.

Lue lisää: Bidenin 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuuripaketti meni läpi kongressissa

Tuoreella lakipaketilla kunnostetaan Yhdysvaltain rapistuvaa liikenneverkkoa ja luodaan samalla työpaikkoja. Sillä on määrä parantaa myös maan internetyhteyksiä.

”Viesti amerikkalaisille ihmisille on tämä: Amerikka on jälleen liikkeessä, ja elämänne muuttuvat paremmiksi”, Biden sanoi sadoille vierailleen Valkoisella talolla.

Suurin osa vieraista oli Bidenin demokraattipuolueesta, mutta myös joitakin republikaaneja oli paikalla. Biden sanoikin paketin olevan todiste siitä, että demokraatit ja republikaanit voivat saada yhdessä aikaan tuloksia.

Lakipakettia pidetään tärkeänä koko Bidenin presidenttikauden onnistumisen kannalta.

Tuore lakipaketti on hallituksen merkittävin samankaltainen satsaus sitten 1950-luvun, jolloin maahan luotiin kansallinen valtatieverkosto.

Kongressin edustajainhuone hyväksyi paketin tässä kuussa. Paketti keräsi kannatusta myös republikaanien riveistä, kun 13 republikaaniedustajaa asettui tukemaan demokraattipresidentin uudistuspakettia. Paketti meni senaatissa läpi jo elokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut