Myanmarin syrjäytetylle johtajalle tuomio ehkä jo joulukuussa - Ulkomaat - Aamulehti

Aung San Suu Kyille luvassa ensimmäinen tuomio mahdollisesti jo ensi kuussa

Aung San Suu Kyitä vastaan on nostettu lukuisia syytteitä aina laittomien radiopuhelinten hallussapidosta kapinan lietsomiseen.

Maaliskuussa 2019 Aung San Suu Kyi vastasi paikallisen kysymyksiin Thayarwaddyn kaupungissa.

9.11. 12:10

Yangon

Myanmarin syrjäytetylle johtajalle Aung San Suu Kyille, 76, on ensi kuussa tulossa päätös oikeusjutussa, joka käsittelee epäiltyä koronavirusrajoitusten rikkomista vaalitilaisuuksissa viime vuonna, kertoivat oikeuslähteet tiistaina.

Aung San Suu Kyitä vastaan on nostettu lukuisia syytteitä aina laittomien radiopuhelinten hallussapidosta kapinan lietsomiseen. Syytteitä on käsitelty maata hallitsevan sotilasjuntan asettamassa erityistuomioistuimessa.

Entisen johtajan puolustuksella on puheenvuoro ensi viikolla, ja tuomio on määrä julistaa joulukuun 14. päivä. Aung San Suu Kyitä uhkaa tässä oikeusjutussa kolmen vuoden vankilatuomio.

Kapinasyytteitä on niin ikään määrä käsitellä ensi viikolla, mutta oikeudenkäynnin päättymisestä näiden syytteiden osalta ei vielä ollut tietoa. Jos Aung San Suu Kyi todetaan syylliseksi kapinaan yllyttämiseen, hän voi joutua loppuelämäkseen vankilaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut