Hätälaskun tehneen koneen matkustajia karkasi omille teilleen Espanjan Mallorcalla - Ulkomaat - Aamulehti

Hätälaskun tehneen koneen matkustajia karkasi omille teilleen Espanjan Mallorcalla – nyt selvitetään, oliko sairauskohtaus vain savuverho edistää laitonta maahantuloa

Palma de Mallorcan lentokenttä suljettiin neljäksi tunniksi.

Marokosta Turkkiin matkalla ollut lentokone joutui tekemään hätälaskun Palman kentälle. Tältä lentokentän edustalla näytti elokuussa 2020.

6.11. 8:35 | Päivitetty 6.11. 19:43

Mallorcan poliisi on pidättänyt 12 lentokoneen matkustajaa ja etsii vielä 12 muuta koneesta hätälaskun jälkeen karannutta matkustajaa. Tapaus saattaa viranomaisten mukaan liittyä laittomaan maahanmuuttoon.

Tapahtumasarja alkoi perjantaina, kun koneen yhden matkustajan epäiltiin saaneen sairauskohtauksen matkalla Marokosta Turkkiin. Sairauskohtauksen takia kone joutui poikkeamaan reitiltään ja tekemään hätälaskun Palman kentälle, joka on yksi Espanjan vilkkaimmista.

Miesmatkustaja vaikutti viranomaisten mukaan vaipuneen diabeteskoomaan ja hänet vietiin hätälaskun jälkeen sairaalaan. Siellä hänen todettiin kuitenkin olevan kunnossa ja kotiutettiin.

Espanjalaisviranomaisten mukaan potilaan evakuoinnin aikana noin 20 koneen matkustajaa karkasi koneesta. Myös potilaaksi luullun mukana sairaalaan matkannut toveri lähti lipettiin.

Poliisin mukaan potilaaksi luultu mies on pidätetty ja häntä epäillään laittoman maahanmuuton edistämisestä ja Espanjan maahanmuuttolain rikkomisesta.

Laajat etsinnät

Matkustajien karkaaminen aiheutti laajat etsinnät, ja Palma de Mallorcan lentokenttä jouduttiin sulkemaan neljäksi tunniksi. Kenttä saatiin avattua uudelleen puolenyön maissa lauantain vastaisena yönä.

Pidätetyksi joutui vielä yksi koneen sisällä ollut ihminen muun muassa aggressiivisuuden takia. Näin ollen tapahtumasarjaan liittyi kaikkiaan 24 ihmistä, joista suurin osa oli marokkolaisia.

Mallorcalla oleva Espanjan hallituksen edustaja Aina Calvo sanoi, että nyt tutkitaan, oliko kyseessä järjestetty ja suunniteltu tapaus vai yksittäinen tapahtuma.

”Tässä vaiheessa meillä ei ole tietoa, jonka valossa voisimme vahvistaa sen, että kyseessä olisi organisoitu operaatio... tai osa ennalta sovittua suunnitelmaa. Mutta tutkinta on vielä meneillään”, Calvo sanoi.

Kukaan koneesta karanneista ei Calvon mukaan ole hakenut poliittista turvapaikkaa.

Välikohtaus lehtokentällä vaikutti noin 60:een kotimaan ja kansainväliseen lentoon. Osa niistä myöhästyi aikataulustaan ja osa ohjattiin muille lentokentille, kertoo BBC.

Marokkolaisen Air Arabian lentokone jatkoi myöhemmin matkaa Turkkiin jäljelle jääneiden matkustajien kanssa. Espanjalle kuuluva Mallorca on turistien suosima lomasaari Välimerellä. Palma on sen suurin kaupunki.

Päivitetty 6.11.2021 kello 19.41: Juttua päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut