Britanniassa kaksi junaa törmäsi toisiinsa vakavassa onnettomuudessa - Ulkomaat - Aamulehti

Britanniassa kaksi junaa törmäsi toisiinsa vakavassa onnettomuudessa

Useiden kerrotaan loukkaantuneen turmassa.

Pelastusviranomaiset tarkistivat onnettomuuspaikkaa Salisburyssä Isossa-Britanniassa 31. lokakuuta.

1.11. 7:18

STT

Britannian Salisburyn lähellä on tapahtunut vakava onnettomuus, jossa kaksi junaa törmäsi toisiinsa, kertovat useat brittimediat. BBC:n mukaan turmassa on loukkaantunut ainakin 17 ihmistä. Toisen junan kuljettajan kerrottiin olleen jumissa junassa myöhään sunnuntaina. Myöhemmin häntä hoitivat ensihoitajat.

Pelastusviranomaisten mukaan kyseessä on vakava onnettomuus. Yhteentörmäys tapahtui alkuillasta ennen seitsemää paikallista aikaa.

Britannialaisen rautatieyhtiön Network Railin edustaja kertoo, että yksi junista oli suistunut raiteiltaan sen jälkeen, kun se oli osunut johonkin. Juna oli ollut poistumassa tunnelista lähellä Etelä-Englannissa sijaitsevaa Salisburya. Tämän jälkeen toinen juna törmäsi junan perään.

”Kaikki pimeni ja sitten siellä oli punaisia vilkkuvaloja ja kaikkea sellaista”, toisen junan kyydissä ollut Angela Mattingly sanoo BBC:lle.

”Yhtäkkiä oli paljon tönimistä, omaisuutta heiteltiin ympäriinsä ja luulen, että muutama ihminen yritti mennä eteenpäin ja löi päänsä. Muutaman sekunnin ajan sitä ei tiedä”, mitä oikein tapahtuu.

Guardianin mukaan pelastusoperaatioon osallistuu noin 50 palomiestä lähialueiden pelastuslaitoksista. Britannian raideliikennettä valvovan poliisin mukaan kuolonuhreja ei ole.

Britannian liikenneministeri Grant Shapps on ilmoittanut onnettomuustutkinnasta. Hän avasi Twitterissä, että onnettomuuden syyt täytyy ymmärtää, jotta vastaava voidaan estää tulevaisuudessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut