Myanmarissa vapautetaan tuhansia mielenosoittajia – vain päiviä sen jälkeen, kun komentaja suljettiin ulos Aseanin kokouksesta - Ulkomaat - Aamulehti

Myanmarissa vapautetaan tuhansia mielenosoittajia – vain päiviä sen jälkeen, kun komentaja suljettiin ulos Aseanin kokouksesta

Mielenosoittajat polttivat armeijan sotilasasua mielenosoituksessa Yangonissa heinäkuun 1. päivänä 2021. Nyt sotilasjuntta kertoi vapauttavansa yli 5 000 ihmistä, jotka on vangittu mielenosoituksissa vallankaappausta vastaan.

18.10. 12:04

Yangon

Myanmarissa sotilasjuntta kertoi maanantaina vapauttavansa yli 5 000 ihmistä, jotka on vangittu mielenosoituksista vallankaappausta vastaan. Juntan komentaja Min Aung Hlaingin mukaan kaikkiaan 5 636 vankia vapautetaan myöhemmin lokakuussa.

Ilmoitus mielenosoittajien vapauttamisesta annettiin vain päiviä sen jälkeen, kun juntan komentaja suljettiin ulkopuolelle Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön (Asean) tulevasta kokouksesta.

Myanmarissa on puhjennut helmikuisen vallankaappauksen jälkeen useita mielenosoituksia, joita juntta on tukahduttanut väkivaltaisesti. Paikallisen tarkkailujärjestön mukaan mielenosoituksissa on saanut surmansa yli 1 100 ihmistä. Vangittuna on tällä hetkellä yli 7 000 mielenosoittajaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut