David Amess kuoli puukotuksessa Britanniassa - Ulkomaat - Aamulehti

Brittimedia: Kansanedustaja David Amess kuoli puukotuksessa omassa vaalipiirissään

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun brittipoliitikko joutuu vakavan väkivallan uhriksi.

Poliisit seisoivat perjantaina paikalla, jossa brittikansanedustaja David Amess puukotettiin.

15.10. 17:24 | Päivitetty 15.10. 19:16

Britanniassa konservatiivikansanedustaja David Amess kuoli perjantaina tultuaan puukotetuksi. Hän oli tapaamassa ihmisiä omassa vaalipiirissään, kun puukottaja iski. Tapahtuneesta kertoivat esimerkiksi Sky News ja BBC.

Mediatietojen mukaan Amess oli tapaamassa ihmisiä Leigh-on-Seassa, kun puukotus tapahtui. Myös paikalla ollut paikallispoliitikko vahvisti tuoreeltaan, että puukotuksen uhri oli Amess.

Essexin poliisi ei nimennyt uhria perjantaisissa tviiteissään tai tiedotteessaan, mutta se kertoi puukotuksen uhriksi joutuneen ihmisen kuolleen tapahtumapaikalla. Poliisin lausunnossa luki, että 25-vuotias mies oli pidätetty murhasta epäiltynä eikä ketään muuta etsitty tapahtuneeseen liittyen.

Monien muiden kansanedustajien tavoin Amess tapasi vaalipiirinsä väkeä säännöllisesti järjestetyissä tapahtumissa. Tällä kertaa tapaaminen järjestettiin Belfairsin metodistikirkossa. Amess mainosti tämän viikon tapahtumaa myös Twitter-tilillään. Tapaamiset piti ilmoituksen perusteella varata etukäteen.

69-vuotias Amess oli verkkosivunsa mukaan ollut kansanedustaja vuodesta 1983, ensin Basildonista ja vuodesta alkaen Southendin läntisestä vaalipiiristä. Hänet tunnettiin abortin vastustajana ja eläinten oikeuksien puolustajana. Hän esimerkiksi kampanjoi eläinkokeiden lopettamisen puolesta ja teki yhteistyötä monien eläinsuojeluyhdistysten kanssa.

Jo Coxin murha tuoreessa muistissa

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kansanedustaja kohtaa vakavaa väkivaltaa. Kesäkuussa 2016 äärioikeistolainen mies murhasi työväenpuolueen kansanedustajan Jo Coxin viikkoa ennen kansanäänestystä Britannian EU-erosta. Coxin muistolle perustettu säätiö tviittasi iskun jälkeen olevansa kauhuissaan Amessiin kohdistuneesta hyökkäyksestä.

Työväenpuolueen kansanedustajaa Stephen Timmsiä puukotettiin useita kertoja tapahtumassa vuonna 2010. Hän toipui hengenvaarallisista vammoistaan ja toimii edelleen kansanedustajana.

Vuonna 2000 liberaalidemokraattien Nigel Jones loukkaantui ja hänen avustajansa kuoli, kun miekalla aseistautunut mies hyökkäsi vaalipiiritapaamiseen Cheltenhamissa läntisessä Englannissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut