Najla Boudenista tuli Tunisian ensimmäinen naispääministeri - Ulkomaat - Aamulehti

Najla Boudenista tuli Tunisian ensimmäinen naispääministeri – presidentti lisännyt oikeuksiaan

Najla Bouden on nimitetty Tunisian uudeksi pääministeriksi. Bouden on ensimmäinen nainen, joka on toiminut tehtävässä. Bouden puhui tunisialaisille televisiossa 11. lokakuuta.

11.10. 13:01

Tunisian presidentti Kais Saied nimitti maahan uuden hallituksen asetuksella maanantaina. Pohjois-Afrikan maa sai uuden hallituksen 11 viikkoa sen jälkeen, kun Saied oli erottanut edeltäneen hallituksen.

Najla Boudenin johtama hallitus vannoi ministerinvalat tilaisuudessa, joka televisioitiin valtion tv-kanavalla. Yliopistouran tehnyt Bouden, 63, on Tunisian ensimmäinen naispääministeri.

Presidentti Saied erotti 25. heinäkuuta edellisen pääministerin Hichem Mechichin ja keskeytti parlamentin toiminnan. Presidentin vastustajat luonnehtivat tekoa vallankaappaukseksi.

Saied onkin siirtänyt osan hallituksen valtaoikeuksista itselleen. Presidentti johtaa nyt Tunisian hallintoa ainakin teknisesti.

Taloudelliset ja sisäpoliittiset ongelmat kärjistyivät Tunisiassa kesällä mellakoiksi asti. Myös maan koronatilanne on ollut vaikea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos