Ainakin 50 kuoli ja lukuisia haavoittui iskussa Afganistanissa - Ulkomaat - Aamulehti

Ainakin 50 kuoli ja lähes sata haavoittui itsemurhaiskussa Afganistanissa

Shiiamoskeijaan kohdistettu isku on tappavin sitten Yhdysvaltain joukkojen vetäytymisen maasta.

Afgaanimiehiä ambulanssin vieressä pommi-iskun jälkeen Kunduzissa 8. lokakuuta.

8.10. 16:11

Kunduz

Ainakin 50 ihmistä on kuollut pommiräjähdyksessä Afganistanin Kunduzissa. Maata hallitsevan äärijärjestö Talebanin viranhaltija vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että kyseessä oli itsemurhaisku.

Shiialaisen moskeijan luona tapahtunut isku on tappavin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain joukot vetäytyivät maasta elokuun lopussa.

Lisäksi ainakin 90:n kerrotaan haavoittuneen, kertoo uutistoimisto AFP sairaalalähteisiin nojaten. Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustaja kertoo, että paikalliseen sairaalaan on tuotu yli 90 haavoittunutta ja heitä odotetaan lisää. Myös kuolonuhrien määrän pelätään vielä nousevan.

Kunduzin kaupunki sijaitsee Afganistanin pohjoisosassa. Kunduz oli Talebanin valtaannousussa kolmas maakuntapääkaupunki, jonka Taleban-sissit valtasivat elokuun alussa.

Iskun tekijästä ei toistaiseksi ole tietoa. Talebanin kilpailija, äärijärjestö Isisin Afganistanin haara eli niin sanottu Isis-K on kuitenkin toistuvasti kohdistanut iskuja shiioihin kiihdyttääkseen vastakkainasettelua ja väkivaltaa sunnivaltaisessa maassa. Elokuun lopussa Isis-K teki tuhoisan pommi-iskun Kabulin lentokentän lähellä.

Shiiamuslimeita on noin viidennes Afganistanin väestöstä. Monet heistä ovat hazara-vähemmistöä, joita on vainottu Afganistanissa vuosikymmenien ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut