Britannia myöntää 10 500 tilapäistä työviisumia yrityksenä paikata työvoimapulaa – maahan tarvittaisiin 100 000 ammattikuljettajaa - Ulkomaat - Aamulehti

Britannia myöntää 10 500 tilapäistä työviisumia yrityksenä paikata työvoima­pulaa – maahan tarvittaisiin 100 000 ammatti­kuljettajaa

Boris Johnsonin hallitus on EU-eron jälkeen kiristänyt maahan­muutto­säädöksiä ja vaatinut, että Britannian ei tulisi olla riippuvainen ulkomaisesta työvoimasta.

26.9. 9:56

Britannia aikoo myöntää 10 500 tilapäistä työviisumia rekkakuskeille ja siipikarja-alalla työskenteleville. Viisumien tarkoituksena on paikata työvoimapulaa.

Viisumien on tarkoitus olla voimassa ensi kuusta joulukuun lopulle. Brittiläinen The Guardian -lehti kirjoittaa, että viisumit eivät kuitenkaan riitä paikkaamaan maan toimitus­ketju­kriisiä. Lehden mukaan kuljetusalan johtajat näkevät, että viisumit tuskin ovat riittävän houkuttelevia, jotta työntekijöitä haluaisi tulla Britanniaan.

Päätös on täyskäännös pääministeri Boris Johnsonin brexitin jälkeiselle maahan­muutto­politiikalle. Johnsonin hallitus on EU-eron jälkeen kiristänyt maahan­muutto­säädöksiä ja vaatinut, että Britannian ei tulisi olla riippuvainen ulkomaisesta ty­övoimasta.

Hallitus on kuukausia pannut hanttiin asiassa tekemättä ratkaisua huolimatta siitä, että raskaiden ajoneuvojen kuljettajia tarvittaisiin noin 100 000 ja useat sektorit ovat varoittaneet toimitusongelmista.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kirjoittaa, että pula tuotteista voi johtaa hintojen korotuksiin.

Kuljettajapula on häirinnyt myös polttoainekuljetuksia. Energiayhtiöt BP ja Exxon Mobilin omistama Esso sulkivat torstaina osan huoltoasemistaan Britanniassa.

Britannian liikenneministeri Grant Shapps sanoi, että nykyiset toimet otettiin käyttöön "niin pian kuin mahdollista" ja että viisumeilla taattaisiin, että jouluvalmistelut pysyvät aikataulussa.

Ennen Britannian EU-eroa kuljettajantyötä tekivät usein maahanmuuttajat, jotka ovat lähteneet maasta pois, kun työn tekeminen Britanniassa vaikeutui. Koronapandemian tuomat rajoitukset pahensivat ongelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut