Kerrostalo romahti osittain Miamin pohjoispuolella – ainakin yksi kuoli ja toistakymmentä sai lieviä vammoja - Ulkomaat - Aamulehti

Kerrostalo romahti osittain Miamin pohjoispuolella – ainakin yksi kuoli ja toistakymmentä sai lieviä vammoja

Pelastus- ja raivaustyöt ovat edelleen kesken, apuna on myös rauniokoiria.

12-kerroksinen rakennus romahti osittain 24. kesäkuuta Surfsiden rantakaupungissa Floridassa.

24.6.2021 16:17 | Päivitetty 24.6.2021 21:21

Miami

Yhdysvalloissa ainakin yksi ihminen on saanut surmansa ja toistakymmentä loukkaantunut, kun 12-kerroksinen rakennus romahti osittain Surfsiden kaupungissa Miami Beachin pohjoispuolella varhain torstaiaamulla paikallista aikaa.

Viranomaisilla ei onnettomuuden jälkeen ollut täyttä selvyyttä siitä, kuinka paljon ihmisiä talossa oli sen romahtaessa. Talossa asui paljon sellaisia, jotka viettävät siellä vain osan vuodesta.

Alustavan arvion mukaan kateissa oli yli 50 ihmistä. Vuonna 1981 merenrantatontille rakennetussa talossa oli yli 130 asuntoa, joista 55 tuhoutui tai vaurioitui romahduksessa.

Onnettomuus tapahtui varhain aamulla paikallista aikaa. Vahvistettuja kuolonuhreja oli yksi, ja toistakymmentä sai lieviä vammoja.

Romahduksen syy ei heti ollut selvillä, mutta viranomaisten mukaan tapahtuma oli onnettomuus. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli torstaina puhelimitse yhteydessä paikallisviranomaisiin turman vuoksi.

Romahduksen syy ei ole vielä selvillä.

Ainakin yksi ihminen kuoli ja toistakymmentä loukkaantui onnettomuudessa.

Kaupungissa asuva Santo Mejil kertoi vaimonsa työskentelevän talossa yövahtina.

– Hän kertoi kuulleensa kovan pamahduksen, joka tuntui aivan maanjäristykseltä, Mejil kertasi Miami Herald -lehdelle. Vaimo selvisi rytäkästä vammoitta.

Pelastusviranomaiset etsivät mahdollisia uhreja raunioista koirien avulla, mutta työ on hidasta, koska kerrokset romahtivat toistensa päälle.

Osa asukkaista pääsi pois rakennuksesta yksinkertaisesti kävelemällä portaita alas, kun taas osa jouduttiin pelastamaan asuntojensa parvekkeilta.

Paikalle lähetettiin yli 80 eri pelastuslaitoksien yksikköä.

Juttua päivitetty 21.20: Juttuun on päivitetty lisätietoja tapahtuneesta STT:n tietojen pohjalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut