Myanmarin sotilasjuntta harkitsee Aung San Suu Kyin puolueen hajottamista

Maan vaalikomission puheenjohtaja Thein Soe sanoi puolueen toimineen laittomasti.

”Me haluamme demokratian”, luki mielenosoittajien maalaamalla kadulla Myanmarin Yangonissa perjantaina 21. helmikuuta.

22.5.2021 14:21

Myanmarin sotilasjuntta uhkasi perjantaina mahdollisesti hajottavansa vallasta syrjäytetyn Aung San Suu Kyin NLD-puolueen väitetyn vaalivilpin vuoksi.

Maan vaalikomission puheenjohtaja, entinen ilmavoimien kenraalimajuri Thein Soe sanoi, että tutkinta marraskuun vaaleista on lähes valmis. NLD sai vaaleissa murskavoiton.

Thein Soe sanoi NLD:n toimineen laittomasti ja kertoi nyt pohdittavan, pitäisikö puolue hajottaa tai pitäisikö laittomuuksiin syyllistyneitä syyttää maanpetturuudesta.

Armeija kaappasi Myanmarin hallitukselta vallan 1. helmikuuta. Armeijan mukaan viime vuoden lopulla pidetyt vaalit, joissa armeijaa lähellä oleva puolue koki rökäletappion, olivat vilpilliset.

Vallankaappauksesta lähtien Aung San Suu Kyi ja monet muut hallituksen kärkinimet ovat olleet pidätettyinä.

Sotilasjuntta sanoi torstaina, että Aung San Suu Kyi voi hyvin. Syrjäytetyn johtajan on määrä osallistua oikeudenkäyntiin maanantaina. Häntä ei ole näkynyt julkisuudessa vallankaappauksen jälkeen.

Maassa on vallankaappauksen jälkeen nähty lukuisia mielenosoituksia, joissa on ihmisoikeusjärjestöjen mukaan ammuttu tähän mennessä 759 mielenosoittajaa. Uhrimäärää ei ole pystytty tarkistamaan riippumattomista lähteistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut