Kaksi kosmonauttia astuu noin kuudeksi tunniksi ISS-avaruusaseman ulkopuolelle - Ulkomaat - Aamulehti

Kaksi kosmonauttia astuu noin kuudeksi tunniksi ISS-avaruusaseman ulkopuolelle

Avaruuskävelyn arvioidaan kestävän noin kuusi tuntia.

18.11.2020 19:23

Kaksi Kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla työskentelevää venäläistä kosmonauttia astuu keskiviikkona noin kello 15.30 avaruuskävelylle.

Venäjän avaruusjärjestö Roscosmosin Sergei Ryzhikov ja Sergei Kud-Svertshkov tekevät avaruuskävelyllä asennuksia, jotka valmistelevat asemaa uutta moduulia varten. Nauka-moduuli laukaistaan avaruuteen ensi vuonna ja se korvaa aseman vanhan Pirs-osan. Kummallekin kosmonautille avaruuskävely on ensimmäinen.

Avaruusasema on koottu useista moduuleista, jotka on laukaistu avaruuteen erikseen. Modulaarisen rakenteen ansiosta asemaan voidaan liittää hyvinkin erilaisia moduuleja.

Avaruuskävelyn arvioidaan kestävän noin kuusi tuntia.

Ryžikov ja Kud-Svertškov saapuivat asemalle lokakuussa Kazakstanista lähteneellä lennolla.

Kansainvälisellä avaruusasemalla on ollut kiirettä viime päivinä. Tiistaina Yhdysvaltain avaruusjärjestö Nasan ja miljardööri Elon Muskin luotsaaman SpaceX-yhtiön ensimmäinen yhteinen tutkimuslento telakoitui asemalle.

Kyydissä olivat yhdysvaltalaisastronautit Michael Hopkins, Victor Glover ja Shannon Walker sekä Japanin avaruusjärjestö Jaxan Soichi Noguchi. Heidän on tarkoitus jäädä ISS:lle puoleksi vuodeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut