Työntekijät sanovat verkkokauppa Amazonin uhkailleen potkuilla ilmastonmuutoksesta puhuvia - Ulkomaat - Aamulehti

Työntekijät sanovat verkkokauppa Amazonin uhkailleen potkuilla ilmastonmuutoksesta puhuvia

Suuryritys Amazon ei halua työntekijöidensä pitävän melua ympäristöongelmista.

Verkkokaupan jättiläinen Amazon ei halua, että sen työntekijät kampanjoivat ilmastonmuutosta vastaan. Työntekijät ovat ehdottaneet, että yritys tekisi toimintasuunnitelman ilmastonmuutoksen varalta. Se onkin ilmoittanut pyrkivänsä hiilineutraaliksi 20 vuoden kuluessa.

4.1.2020 10:30 | Päivitetty 4.1.2020 10:30

Verkkokauppajätti Amazonin työntekijät sanovat saaneensa uhkauksia potkuista, jos jatkavat ilmastonmuutostietoisuuden puolesta kampanjoimista.

Amazonin työntekijät kertoivat torstaina Twitterissä, että kahta työntekijää on uhkailtu mahdollisella irtisanomisella. Amazon Employees For Climate Justice sanoi, että syyksi oli kerrottu yhtiön viestintäpolitiikan rikkominen.

Washington Post uutisoi, että kyseessä ovat käytettävyysasiantuntija Maren Costa ja ohjelmistosuunnittelija Jamie Kowalski.

Työntekijät sanovat CNBC:lle Amazonin muuttaneen viestintäkäytäntöjään syyskuussa niin, että työntekijöiden pitää hankkia ennalta lupa ennen kuin esiintyvät julkisesti jossain työntekijäroolissaan. Yhtiön tiedottajan mukaan käytäntö ei ole uusi, vaan näin on ollut jo pidempään.

Toukokuussa työntekijät ehdottivat, että Amazon tekisi ilmastonmuutoksen varalta toimintasuunnitelman. Toimitusjohtaja Jeff Bezokselle suunnattu ehdotus ei mennyt läpi, mutta syyskuussa Bezos ilmoitti yhtiön yrittävän päästä kokonaan uusiutuvilla energianlähteillä toimivaksi vuoteen 2030 mennessä ja nollahiilidioksidipäästöihin vuoteen 2040 mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos