Kauppasota kärjistyy: Kiina kertoi vastatoimista, amerikkalaistuotteiden tullit nousevat kesäkuun alusta - Ulkomaat - Aamulehti

Kauppasota kärjistyy: Kiina kertoi vastatoimista, amerikkalaistuotteiden tullit nousevat kesäkuun alusta

Kiina kiristää yhdysvaltalaistuotteita koskevia tulleja.

Qingdaon satama Kiinassa.

13.5.2019 21:09

Kiinan ja Yhdysvaltain välinen kauppasota jatkoi kärjistymistään, kun Kiina kertoi nostavansa Yhdysvaltoja vastaan asetettavia tulleja kesäkuun alusta. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg Kiinan hallituksen verkkosivuilla olleen tiedotteen perusteella.

Tullikorotukset koskevat osaa tullien kohteena jo olevista 60 miljardin dollarin arvoisista yhdysvaltalaistuotteita.

Toistaiseksi Kiina on asettanut 25 prosentin lisätullin 50 miljardin dollarin amerikkalaistuonnille ja 10 prosentin tai matalamman lisätullin 60 miljardin dollarin arvoiselle tuonnille.

Kiinan päätös kiristää tulleja on vastaus Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin runsaan viikontakaiseen uhkaukseen, joka realisoitui viime perjantaina, kun Yhdysvallat korotti Kiinan tulleja 200 miljardin dollarin tuonnille 10 prosentista 25 prosenttiin.

Yhdysvalloissa Wall Streetin pääindeksit olivat parikymmentä minuuttia pörssin avautumisesta noin parin prosentin laskussa.

”Jokainen tullien korotus on hidaste maailmantaloudelle, ja jos se onnistuu vetämään taloutta alaspäin, se vetää myös tuloksia alas, joten osakkeet reagoivat siihen”, sanoi National Securitiesin johtava markkinastrategi Art Hogan Reutersille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut