Sarjamurhaaja sai Saksassa tuomion 85 potilaansa murhasta - Ulkomaat - Aamulehti

Sarjamurhaaja sai Saksassa tuomion 85 potilaansa murhasta

Niels Högel tuomittiin 85 potilaan murhasta. Itse hän myönsi 55 murhaa.

6.6.2019 16:19

Entinen sairaanhoitaja sai torstaina Saksassa elinikäisen vankeustuomion 85 potilaansa murhasta. Kyseessä on pahin murhasarja sodan jälkeisessä Saksassa.

Niels Högel ruiskutti uhreihinsa liian suuria lääkeannoksia ja näytteli sen jälkeen sankaria, joka yritti pelastaa potilaan hengen, kerrottiin Oldenburgin aluetuomioistuimessa.

– Rikoksianne on mahdoton käsittää, kertoi tuomari Sebastian Bührmann Der Spiegel -lehden mukaan.

– Ihmismieli kamppailee näiden rikosten laajuuden käsittämisen kanssa.

"Työnsi muut elvyttäjät syrjään"

Högelin entinen kollega kertoi Bild-lehdelle, että tämä oli saanut lempinimen "Elvyttäjä-Rambo", koska tämä aina "työnsi muut syrjään" kun potilas tarvitsi elvytystä.

Högel pyysi keskiviikkona oikeuden edessä uhrien omaisilta anteeksi.

– Haluaisin vilpittömästi pyytää anteeksi kaikkea miten olen aiheuttanut teille vuosien kuluessa, hän sanoi BBC:n mukaan.

Häntä syytettiin kaikkiaan sadasta murhasta vuosien 1999 ja 2005 välillä Pohjois-Saksan Delmenhorstissa ja Oldenburgissa. Hän myönsi niistä 55.

Poliisi uskoo hänen surmanneen enemmänkin ihmisiä, mutta ruumiit on polttohaudattu, joten todisteita ei ole olemassa.

Tuomari Bührman valitti surmattujen omaisille, että tuomioistuin ei ole pystynyt niin sanotusti nostamaan sumua useampien tapausten ympäriltä.

Sairaalat piilottelivat kuolintilastoja

Högel sai tuomion kahdesta murhasta jo vuonna 2015. Saksassa elinkautisesta saattaa vapautua 15 vuoden vankeudessa olon jälkeen.

Sarjamurhat ovat järkyttäneet saksalaisia, sillä kahden sairaalan johdon sanotaan piilotelleen normaalia suurempia kuolintilastoja.

Högel saatiin kiinni kun hänen huomattiin annostelleen luvatonta lääkettä potilaalle vuonna 2005 Delmenhorstissa. Hän sai seitsemän vuoden tuomion murhan yrityksestä. Muiden uhrien omaiset vaativat tuolloin poliisia tutkimaan myös muita tapauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos