Automyynnin alamäki jatkuu edelleen Euroopan tasolla - Ulkomaat - Aamulehti

Euroopan automyynnin alamäki on jatkunut jo neljä kuukautta – näin kävi Audille, BMW:lle ja Mercedekselle

WLTP painaa. Joulukuussa saksalaisten premium-merkkien Audin ja BMW:n ensirekisteröinnit vähenivät, sen sijaan Mercedes-Benz kirjasi kasvua.

17.1.2019 7:20

Autojen myynti väheni Euroopassa 8,7 prosenttia joulukuussa 2018 edellisen vuoden joulukuuhun verrattuna, kertoo Euroopan autonvalmistajien järjestö ACEA.

Viime vuoden joulukuussa autoja rekisteröitiin 1,04 miljoonaa kappaletta, kun vuotta aiemmin määrä oli 1,14 miljoonaa. Päällimmäisenä syynä on siirtyminen WLTP-päästömittaukseen, joka on aiheuttanut toimitusvaikeuksia Euroopan autoteollisuudelle. Kyseessä on jo neljäs perättäinen miinusmerkkinen kuukausi. Samalla vuonna 2014 alkanut vuosittainen automyynnin kasvu päättyi.

Joulukuussa Euroopan suurimman autonvalmistajan Volkswagen-konsernin merkkien rekisteröinnit putosivat 9,3 prosenttia. Audin pudotus oli 19,5 prosenttia ja Porschen 16,5, kertoo uutistoimisto Reuters.

Renaultille tuli takkiin 16,7 prosenttia ja Nissanille peräti 28,9, Toyotalle 10,4, BMW:lle 8,7 ja PSA-konsernille 6 prosenttia.

Sen sijaan Daimler nosti myyntiään joulukuussa 8,5 prosenttia, Mercedes-Benz-merkin kasvuprosentti oli lähes 11.

Jaguar Land Rover oli 9,7 prosenttia plussalla.

Euroopassa myynti takkusi kaikilla tärkeimmillä markkina-alueilla, etenkin Ranskassa, missä pudotusta oli 14,5 prosenttia. Italia oli poikkeus, sillä siellä rekisteröintimäärät kasvoivat 2 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos