Yhdysvallat asettaa pakotteita Hongkongin johtajalle perjantaina - Ulkomaat - Aamulehti

Yhdysvallat kertoo asettavansa pakotteita Hongkongin johtajalle poliittisen vapauden murentamisesta – itsehallintoalue harkitsee vastatoimia

Pakotteet ovat tuorein vastatoimi Kiinan asettamalle turvallisuuslaille.

Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lam on puolustanut Kiinan asettamaa turvallisuuslakia.­

8.8.2020 10:00

Yhdysvallat ilmoitti perjantaina asettavansa pakotteita Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamille osallisuudestaan poliittisen vapauden murentamiseen alueella. Asiasta kertoo CNN. Uutiskanavan mukaan pakotteita asetetaan myös kymmenelle muulle virkamiehelle.

Pakotteet sisältävät muun muassa henkilöiden Yhdysvalloissa olevien varojen ja omaisuuden jäädyttämistä.

Kyseessä on Yhdysvaltain tuorein vastaisku Kiinan asettamalle turvallisuuslaille.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön tiedotteessa sanotaan, että "nämä yksitoista henkilöä ovat saattaneet voimaan käytäntöjä, joilla tähdätään suoraan ilmaisun- ja kokoontumisvapauden sekä demokraattisten prosessien tukahduttamiseen, ja ovat näin vastuussa Hongkongin itsehallinnon heikentymisestä".

Trump kieltää liiketoimet kiinalaisten kännykkäsovellusten TikTokin ja WeChatin kanssa – pitää merkittävänä uhkana USA:n turvallisuudelle

Lam on puolustanut turvallisuuslakia "välttämättömänä keinona lopettaa viime kuukausien kaaos ja väkivaltaisuudet. Lain tarkoitus on pitää Hongkong turvassa", CNN kirjoittaa.

Hongkongin hallinnosta kerrottiin CNN:n mukaan lauantaina, että itsehallintoalue harkitsee vastatoimia.

CNN kertoo, että pakotteet annettiin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin heinäkuussa allekirjoittaman presidentin asetuksen nojalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?