Poliisi ampui uhkaavaa miestä Malmössä - Ulkomaat - Aamulehti

Tämä Malmön miehestä tiedetään nyt: Kertoi kantavansa pommia, poliisi ampui molempiin jalkoihin – henkilöllisyys ei vieläkään selvillä

Ruotsin poliisi turvautui ampuma-aseeseen maanantaina aamupäivällä Malmön rautatieasemalla.

Malmön rautatieasema suljettiin maanantaina noin kello 10.10 paikallista aikaa tapahtuneen välikohtauksen takia.

10.6.2019 20:40

Ruotsin poliisi ampui maanantaiaamuna uhkaavasti käyttäytynyttä miestä Malmön rautatieasemalla. Poliisin luodista haavoittunut mies on ainoa välikohtauksessa loukkaantunut.

Miehellä oli mukanaan useita laukkuja ja Dagens Nyheterin mukaan hän ilmoitti itse kantavansa pommia. Poliisi sai miehestä useita ilmoituksia, ja asema ja sen ympäristö evakuoitiin.

Poliisi ampui miestä, joka kiidätettiin sairaalaan. Tiedotustilaisuudessa poliisi kertoi, että miehellä oli ampumahaavoja molemmissa jaloissaan. Paikalla ammuttiin kaksi tai kolme laukausta.

Ammuskelun jälkeen pommiryhmä saapui rautatieasemalle tutkimaan laukkua. Aftonbladet kirjoittaa ryhmän kertoneen, että laukku on tehty vaarattomaksi.

Tällä hetkellä on kuitenkin epäselvää, mitä laukuissa oli sisällä. Tiedotustilaisuudessa poliisi kuitenkin totesi sen olleen ”jotain vaarallista”, kirjoittaa Aftonbladet.

Henkilöllisyys edelleen mysteeri

Aftonbladetin mukaan poliisin oletuksena on, että kyseessä oli terrorismiin liittyvä teko. Rikosnimike on kuitenkin tällä hetkellä murhan yritys eikä henkilön tiedetä kuuluvan terroristijärjestöön.

Kvällspostenin saaman tiedon mukaan mies olisi uhannut räjäyttää aseman. Poliisi ei kuitenkaan vahvistanut tietoa.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, ettei miehen henkilöllisyys ole vieläkään selvillä.

Sydsvenskanin mukaan silminnäkijät kertoivat miehen puhuneen englantia. Lisäksi poliisi sanoi kontaktoineensa kansainvälisiä lähteitä miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Aftonbladetin mukaan poliisi on tehnyt useita kotietsintöjä ja tarkastanut autoja.

Tähän mennessä yhteistyöhaluton

Expressen taas kertoo, että poliisin tiedottaja Evelina Olsson on vahvistanut ammutun miehen olevan edelleen hengissä. Poliisi Calle Perssonin mukaan häntä päästään toivottavasti myös kuulemaan.

– Meillä on henkilökuntaa paikalla sairaalassa seuraamassa, mitä siellä tapahtuu, ja toivottavasti kuulustelemassa miestä, jos mahdollista, Persson kommentoi Expressenille.

Aftonbladet kuitenkin kertoo poliisin sanoneen tiedotustilaisuudessa, että tähän mennessä epäilty ei ole ollut yhteistyöhaluinen. Hänen kuvaillaan jatkaneen uhkaavaa käytöstään myös kiinnioton jälkeen.

Sydsvenskan: Kyseessä 44-vuotias malmölainen

Vaikka poliisi sanoi tiedotustilaisuudessa, että miehen henkilöllisyys on edelleen vahvistamatta, Sydsvenskanin lähteiden mukaan ammuttu mies olisi ollut 44-vuotias ja asunut Malmössa. Lehti kertoo perustavansa tietonsa poliisilähteisiin.

Lisäksi lehti kertoo miehellä olleen kiinni otettaessa mukanaan useita henkilöllisyystodistuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut