Virossa poliittisen kahtiajaon aseena on jopa presidentin itsenäisyysjuhliin osallistuminen – pääministeri Sanna Marin matkustaa keskelle poliittista kriisiä

Puheenvuoro: Suomen tuore pääministeri Sanna Marin (sd.) tekee toisen ulkomaanvierailunsa ensi perjantaina Tallinnaan. Viroa repii ainutlaatuinen poliittinen kahtiajako, jota kuvastaa presidentti Kersti Kaljulaidin liberaalin kansainvälisyyden ja hallituspuolue Ekren sulkeutuneen linjan törmäyskurssi. Pääministeri ja valtiovarainministeri aikovat kumpikin jopa boikotoida itsenäisyyspäivän vastaanottoa, kirjoittaa Ville Hytönen.

Viron presidentti Kersti Kaljulaid on joutunut törmäyskurssille hallituspuolue Ekren kanssa.

4.1.2020 8:30

On vaikea kuvitella eurooppalaista maata, jossa pääministeri ja valtiovarainministeri kieltäytyisivät osallistumasta presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Viron 102-vuotiaassa tasavallassa poliittinen tilanne on kuitenkin kärjistynyt äärimmäiseksi konservatiivien ja liberaalien välillä. Toisella puolella ovat talouspoliittisesti vasemmalla olevat konservatiivipuolueet Ekre ja Keskusta; toisella oikeistoliberaali Reformi ja vasemmistoliberaali Sosiaalidemokraattinen puolue.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut