Uppsalassa pommiryhmä tutkii autoräjähdystä, Tukholmassakin räjähti – Yksi kerrostalohuoneisto tuhoutui täysin - Ulkomaat - Aamulehti

Uppsalassa pommiryhmä tutkii autoräjähdystä, Tukholmassakin räjähti – Yksi kerrostalohuoneisto tuhoutui täysin

Ruotsin katuväkivalta on keskittynyt Malmöhön, jossa rikollisjengien välisessä ammuskelussa on kuollut useita henkilöitä. Ruotsissa viime yönä tapahtuneita räjähdyksiä poliisi ei ole liittänyt rikollisjengien toimintaan.

13.1.2020 8:34

Ruotsissa tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kaksi räjähdystä, joista ennakkotietojen mukaan vakavammalta näyttää noin kello 03 Uppsalassa kadunvarteen pysäköidyssä autossa tapahtunut räjähdys.

Ruotsin poliisi tiedotti varhain maanantaiaamulla, että Uppsalassa on paikalla poliisin pommiryhmä.

Poliisi kertoo epäilevänsä autopommia. Henkilövahinkoja ei tiettävästi ole aiheutunut, mutta auto ja kadunvarren talot ovat kärsineet voimakkaan räjähdyksen aiheuttamia vahinkoja.

Tukholman hienostokaupunginosassa Östermalmilla räjähti pari tuntia aikaisemmin yöllä kerrostalossa. Räjähdys aiheutti huomattavia vahinkoja sekä talolle että räjähdyspaikan kohdalla kadunvarteen pysäköidyille autoille.

Sekä räjähdyksessä vaurioituneen että naapurikerrostalon asukkaat on evakuoitu läheiselle koululle.

Myös Tukholmassa on paikalla poliisin pommiryhmä, mutta Ruotsin poliisi ei ole kertonut vielä epäilyksistään Tukholman räjähdyksen syystä.

Paikalla käynyt Ruotsin yleisradion SVT:n toimittaja kertoo silminnäkijähavaintoihin viitaten, että yksi huoneisto näyttää tuhoutuneen täysin räjähdyksessä. Sortumavaaraa talossa ei tiettävästi ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: