Rap-artisti Asap Rocky oikeudelle: "Koimme olomme turvattomaksi" - Ulkomaat - Aamulehti

Rap-artisti Asap Rocky oikeudelle: "Koimme olomme turvattomaksi"

Asap Rocky kertoi häntä vastaan aiemmin tehdyistä hyökkäyksistä. 19-vuotias asianomistaja ei muistanut kaikkia tapahtumia.

Asap Rockyn äiti Renee Black (oik.) saapui oikeuteen Tukholmassa torstaina.

1.8.2019 18:27

Tukholma

Rap-artisti Asap Rockyn, oikealta nimeltään Rakim Mayersin oikeudenkäynti jatkui torstaina Tukholman käräjäoikeudessa. Ruotsin vankeinhoidon vihreisiin pukeutunut Mayers vilkutti silminnähden iloisena äidilleen nähdessään tämän oikeussalissa kansainvälisen lehdistökaartin keskellä.

Iltapäivällä Mayers oman versionsa kerrottuaan vastasi syyttäjän kysymyksiin rauhallisesti ja itsevarmasti eikä suostunut spekuloimaan syyttäjän esittäessä jatkokysymyksiä. Syyttäjä keskittyi selvittämään pulloja koskevaa kysymystä.

Mayers kertoi tilanteen kärjistyttyä poimineensa maasta tyhjän pullon, jotta hänen mukaansa uhkaavasti käyttäytynyt 19-vuotias asianomistaja ei kumppaninsa kanssa saisi niitä haltuunsa. Mayers kertoi laskeneensa pullot maahan koettuaan, ettei niistä ollut tilanteessa enää vaaraa.

Tunsi olonsa turvattomaksi vieraassa maassa

Mayers toi myös esiin viime vuosina kohtaamansa väkivallan ja sen vaikuttaneen heidän kokemaansa turvattomuuden tunteeseen vieraassa maassa.

Viime syksynä Mayersia viillettiin kasvoihin tappelussa. Lisäksi kaksi metamfetamiinin vaikutuksen alaisena ollutta henkilöä hyökkäsi hänen kimppuunsa hississä Aucklandin konserttinsa jälkeen vuonna 2016. Hänen kotinsa on myös ryöstetty aseella uhaten kaksi kertaa kahden viime vuoden aikana.

Syyttäjä toi esiin myös Mayersin avustajan videoita ja tapahtumia koskevat tekstiviestit, joihin hän kieltäytyi vastaamasta, koska ne eivät olleet hänen kirjoittamiaan.

Asianomistaja muisti tapahtumat huonosti

Oikeudenkäynnin toisen päivän aluksi puolustus ristikuulusteli 19-vuotiasta asianomistajaa. Puolustus pyrki osoittamaan ristiriitaisuuksia 19-vuotiaan lausunnoissa sekä selvittämään hänen motiivinsa Rakim Mayersin seurueen seuraamiseen.

19-vuotias ei monilta osin voinut vastata puolustuksen kysymyksiin, koska hän ei omien sanojensa mukaan muistanut kaikkia tapahtumia. Ajoittain kiivaasta kuulustelusta huolimatta hän kuitenkin vastasi kysymyksiin rauhallisesti.

Puolustus kyseenalaisti myös kuvamateriaalin avulla 19-vuotiaan väitteen, että syytetyillä olisi ollut pahoinpitelyn aikana pulloja käsissään.

Puolustus nosti myös esiin 19-vuotiaan ja aiemman pahoinpitelytuomion ja heroiinin käytön.

Kuulustelun lopuksi Mayers sanoi käyneensä Ruotsissa useamman kerran ja nähneensä maan kauniin puolen ja kauniin arkkitehtuurin. Tällä kerralla hän näki myös Ruotsin rumemman puolen istuessaan tutkintavankeudessa.

– Minulle on sanottu, että voisin vaatia korvauksia kokemistani tappiosta, mutta en halua rahaa. Haluan oikeutta ja puhdistaa nimeni, Mayers päätti puheenvuoronsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut