4000 autoa kuljettanut rahtialus kaatui Georgian rannikolla – Neljä miehistön jäsentä elossa konehuoneen sisällä, pelastajat taistelevat aikaa vastaan - Ulkomaat - Aamulehti

4000 autoa kuljettanut rahtialus kaatui Georgian rannikolla – Neljä miehistön jäsentä elossa konehuoneen sisällä, pelastajat taistelevat aikaa vastaan

Jumiin jääneisiin miehiin saatiin yhteys poraamalla runkoon reikä.

Laiva kaatui matalassa vedessä ja syttyi palamaan.

9.9.2019 21:48

Yli 4 000 autoa kuljettanut rahtialus kaatui ja syttyi tulee Georgian rannikolla sunnuntaina aamuyöllä paikallista aikaa. Aluksella oli 24 hengen miehistö. Heistä 20 saatiin pelastettua, mutta neljä oli kateissa.

Pelastajat kuulivat kuitenkin ääniä aluksen sisältä ja nyt näihin neljään on saatu yhteys. He ovat jumissa aluksen sisällä, ilmeisesti konehuoneessa. Kylkeen porattiin reikä. Tarkoitus on laajentaa reikää ja saada sitä kautta miehille vettä, ruokaa ja lisää ilmaa.

– Pelastaminen tulee olemaan pitkä prosessi, kertoi USA:n rannikkovartioston edustaja uutistoimisto AFP:n mukaan.

Neljään kateissa olevaan mieheen saatiin yhteys. He ovat jumissa laivan sisällä.

Laiva kuljetti autoja

Parhaillaan tehdään suunnitelmaa siitä, miten miehet saadaan pelastettua. Jumiin jääneiden miesten kuntoa ei tiedetä, mutta kaikki neljä ovat rannikkovartioston mukaan hengissä.

Aluksen kyydissä oli yli 4 000 Hyundain ajoneuvoa. Kaksi vuotta sitten valmistunut laiva oli matkalla Yhdysvaltojen Baltimoreen ja seilasi Marshallinsaarten lipun alla.

Parhaillaan pelastajat miettivät, miten laivan sisälle jääneet miehet saataisiin ulos turvallisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos