Rauha näytti aikanaan Euroopassa mahdottomalta, mutta kansanmurhat ja diktaattori jäivät silti historiaan – Voiko sama tapahtua Lähi-idässä? - Ulkomaat - Aamulehti

Rauha näytti aikanaan Euroopassa mahdottomalta, mutta kansanmurhat ja diktaattori jäivät silti historiaan – Voiko sama tapahtua Lähi-idässä?

Arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila pitää mahdollisena, että Lähi-idässä syntyy vielä rauha. Hän kertoo kolme syytä sille, miksi rauhan saavuttaminen on alueella niin vaikeaa.

Yhdysvallat teki tammikuun alussa ilmaiskun Bagdadin kansainväliselle lentoasemalle Irakiin. Iskussa kuoli vaikutusvaltainen irakilaiskenraali Qassim Suleimani sekä seitsemän muuta ihmistä. Isku kiristi Yhdysvaltojen ja Iranin välejä entisestään ja sai aikaan runsaslukuisia mielenosoituksia muun muassa Washingtonissa ja Teheranissa.­

11.1.2020 7:09

Lähi-idän kuohunta ja kiristyneet jännitteet ovat herättäneet eri puolilla maailmaa pelkoa siitä, että tilanne kärjistyy laajaksi konfliktiksi.

Väkivaltaisten iskujen, pitkittyneiden poliittisten ja uskonnollisten kiistojen sekä sekavien liittolaissuhteiden valossa alue näyttäytyy kaoottisena. Onko Lähi-itään mahdollista saada rauha?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?