Ryanair ehdotti jopa vessakäyntien muuttamista maksullisiksi – asiakkaat pitävät halpalentoyhtiötä brändeistä kehnoimpana - Ulkomaat - Aamulehti

Ryanair ehdotti jopa vessakäyntien muuttamista maksullisiksi – asiakkaat pitävät halpalentoyhtiötä brändeistä kehnoimpana

Ryanair on jopa hekumoinut mahdollisilla säästökohteilla. Yhtiö on pohtinut muun muassa vessojen muuttamista maksullisiksi.

Ryanair Boeing 737 laskeutui Dubliniin 2017. Arkistokuva.

23.8.2019 19:49

Ryanairin asiakkaat ovat hyvin tyytymättömiä saamaansa palveluun. Tämä käy ilmi Britanniassa tehdystä, sataa brändiä koskevasta tutkimuksesta. Selvityksen teki kuluttajajärjestö Which?.

Asiasta kertoivat muun muassa BBC ja Huffingtonpost.

Ryanairin asiakkaiden tyytyväisyysaste oli 45 prosenttia. Yhtiö on viidettä vuotta selvityksen pohjimmaisena. Tutkimuksen otos oli 4 000 henkeä.

Ryanairin jälkeen perää pitivät muun muassa voimayhtiö Scottish Power ja teleoperaattori BT.

Toinen halpalentoyhtiö EasyJet pärjäsi huomattavasti paremmin 68 prosentin tyytyväisyydellä. British Airways oli sadan yrityksen listan loppupäässä, eli sijalla 83.

Kaupat menestyivät lentoyhtiöitä paremmin. Lidlin asiakastyytyväisyys oli 71 prosenttia ja Amazonin 80.

Mikä Ryanairissa sitten mättää?

Asiakkaiden mielestä se on ylimielinen, ahne ja kiero.

–Ryanair näyttää tekevän asioinnista tahallaan vaikeaan, jotta se voisi laskuttaa asiakkailtaan enemmän, valitti yksi asiakas.

Ryanair on myös Whichin toisessa selvityksessä valittu useana vuonna Britannian huonoimmaksi lyhyempien matkojen yhtiöksi.

Ryanair on jopa herkutellut erilaisille rahastusvaihtoehdoilla. Osin kyse on ollut markkinointitempauksista, joilla se on tehostanut mielikuvaa yhtiön halpuudesta.

Näistä ehdotuksista Ryanair muistetaan

Lähde: CNN

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos