Pullovesijätit käyvät muovijätettä vastaan - Ulkomaat - Aamulehti

Maailman suurimmat pullovesijätit käyvät muovijätettä vastaan – Danone ja Nestle auttavat kolmansien maiden muoviprojekteja

Suuryritysten aloite tavoittelee päästöjen vähentämistä kierrättämällä muovijätettä.

Roskankerääjä lajittelee muovijätettä myyntiin Indonesiassa, joka kuuluu maailman suurimpiin muovintuottajamaihin.

12.6.2019 7:04

Reuters

Maailman suurin jogurttivalmistaja Danone ja ruokapakkausjätti Tetra Pak johtavat maailmanlaajuista projektia muovijätteen vähentämiseksi. Tiistaina käynnistynyt 3R-hanke syntyi jätteen aiheuttamien ympäristövahinkojen herättämästä huolesta.

3R-aloitetta tukevat myös sveitsiläinen, Perrier ja Vittel -pullovedet omistava Nestle sekä ranskalainen Veolia. Aloitteen tarkoitus on vähentää, kierrättää ja uudelleenkäyttää muovijätettä auttamalla yrityksiä pääsemään päästötavoitteisiin. 3R tulee englannin kielen sanoista reduce, recover ja recycle.

– Halusimme luoda mekanismin, joka kannustaisi yrityksiä kierrättämään muovijätettä, sanoo yhdysvaltalaisen vapaaehtoisjärjestön Verran johtaja Julianne Baroody.

Yritykset koettavat parantaa ympäristöjalanjälkeään samalla, kun kuluttajat ovat yhä tietoisempia muovin aiheuttamista tuhoista.

Baroody kertoo suosittua Evian-mineraalivettä valmistavan Danonen pyytäneen apua saavuttaakseen kierrätystavoitteensa.

Danonen tavoitteena on tehdä kaikista pakkauksistaan kierrätettäviä, uudelleenkäytettäviä tai kompostoitavia vuoteen 2025 mennessä. Myös Evian lupaa tehdä kaikki pullonsa kierrätetystä muovista samaan vuoteen mennessä.

3R aikoo kehittää vuoteen 2012 mennessä vaihdettavan muoviluoton tukeakseen kehittyvien maiden kierrätysprojekteja.

Projektit rekisteröidään seurantaa varten ja ne palkitaan luotolla uudelleenkäytetyn tai kierrätetyn muovin mukaan. Luotosta maksettu raha käytetään Brasilian köyhien roskien kerääjien ja kierrättäjien palkkoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos