El Pason asukkaat kehottavat Trumpia pysymään pois kaupungista - Ulkomaat - Aamulehti

El Pason asukkaat kehottavat Trumpia pysymään pois kaupungista

El Pason joukkosurmassa kuolleiden määrä nousi tiistaina 22:een.

Antonio Basbo polvistui puolisonsa Margie Reckardin ristin luona El Pasossa tiistaina. Kaupunkilaisten viesti presidentille oli tyly: Trumpin ei toivota saapuvan kaupunkiin.

6.8.2019 21:59

Latinoenemmistöisen El Pason asukkaat kehottavat presidentti Donald Trumpia pysymään pois kaupungistaan. Asukkaat ovat raivoissaan Trumpin aiemmin esittämistä maahanmuuttajavastaisista kommenteista.

Trumpin on määrä vierailla keskiviikkona Meksikon rajan läheisyydessä sijaitsevassa El Pasossa, jossa 22 ihmistä kuoli viikonlopun joukkoampumisessa.

Trump kehotti maanantaisessa puheessaan amerikkalaisia tuomitsemaan valkoista ylivaltaa kannattavat ajatukset ja kiihkoilun. Latinoyhteisön johtajien mukaan presidentin sanat kuitenkin kaikuivat onttoina, koska tämä on pitkään kieltäytynyt puhumasta valkoisesta ylivallasta. Johtajat viittasivat myös Trumpin provosoiviin tviitteihin, jotka on laajasti tuomittu rasistisiksi.

Elpasolainen kongressiedustaja Veronica Escobar kehotti Trumpia harkitsemaan sitä "tosiasiaa", että tämän sanat ja toimet ovat olleet osasyynä tapahtuneeseen.

– Tämän presidentin, joka auttoi lauantaiseen tragediaan liittyvän vihan synnyttämisessä, ei pitäisi tulla El Pasoon, kaupungista kotoisin oleva, demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Beto O’Rourke tviittasi uutistoimisto AFP:n mukaan.

El Pason ampumisesta epäilty on 21-vuotias valkoinen mies Dallasin alueelta. Hänet saatiin kiinni elossa. Mies julkaisi hetki ennen veritekoa niin kutsutun manifestin, jossa hän kertoi vastustavansa latinoja Teksasissa. Mies puhui invaasiosta, jota sanaa myös Trump on aiemmin käyttänyt Meksikosta Yhdysvaltoihin tulevien siirtolaisten kohdalla.

Trump on aiemmin kutsunut meksikolaisia ja väliamerikkalaisia muun muassa rikollisiksi, jengiläisiksi ja raiskaajiksi.

Poliisi tutkii joukkosurmaa viharikoksena ja kotimaan terrori-iskuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut